Foto: Innebandyavisen.no och FBC Kalmarsund
#ibsilly

Kalmarsund värvar poängfarlig forward

ANNONS

Valde bort pojkvännen och Warberg i SSL för att spela med Kalmarsund i Allsvenskan.

Mr. Silly var först med att avslöja att en norsk poängfarlig forward var på väg till Sverige och att det var en fyra fem klubbar i SSL och Allsvenskan som jagade henne. Han placerade henne i Kalmarsund och för ett par dagar sedan presenterade just Kalmarsund Emma Fagerhøi som nyförvärv.

- Jag har länge drömt om att få spela i Sverige och jag kände att det var rätt tid nu att flytta för att jag ska utvecklas som innebandyspelare, säger Fagerhøi till Innebandymagazinet.

Att det blev just Kalmarsund får ändå ses som en överraskning när hennes svenska pojkvän Oscar Agnarsson valde att flytta till Varberg och spela med deras allsvenska lag.

- Både Warberg och Kalmarsund gjorde ett bra intryck på mig och det är klart att det blev ett svårt val när Oscar skrev på för Warberg. Men det var viktigt för mig att jag valde det som kändes bäst för min karriär och utveckling. Kalmarsund har något väldigt spännande på gång.

För de som inte sett dig spela i Norge, vad är du för typ av spelare?

- Jag är en snabb hårt arbetande spelare med ett rappt och precist skott. Jag är i grunden en forward men kan även spela back och center.

Vad har du för förväntningar på din första säsong i Sverige och Allsvenskan?

- Jag har höga förväntningar både på mig själv och laget. Jag hoppas att vi kämpar på så bra i varje match att vi lyckas gå upp till SSL och för egen del hoppas jag att jag kommer utvecklas mycket och att jag blir en viktig spelare för laget.   

  

TV: ”Jag tycker inte att det tränas tillräckligt hårt”

Nya DIF-tränaren Roger Östergren om 08-innebandyn: ”Det håller inte - du måste träna hårt”

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: