#ibsilly-bloggen
Foto: Innebandyavisen.no
Mr. Silly
De senaste stekheta ryktena från SSL och Allsvenskan
ANNONS

Mr. Silly har lite av ett målvaktsspecial idag men även lite andra heta rykten från Superligan och Allsvenskan.

Det är lika roligt varje gång SSL-serierna tar slut, det är som att trycka på en lampknapp och helt plötsligt lyser hela tillvaron upp med nya rykten och värvningar dagligen.

I mitt förra inlägg var jag inne på att Kalmarsunds damer storsatsar och har flera krokar ute utanför Sveriges gränser. Den här gången kan jag avslöja att det rör sig om två norska spelare som är på väg till Kalmarsund men även att de har fått konkurrens av serieantagonisterna IBK Göteborg. Den ena norskan heter Emma Fagerhøi från Tunet och ska vara en poängmakare i klass med landsmaninnan Rikke Ingebrigtsli Hansen som spelar i Pixbo. Den andra norskan ska till och med ha spelat tillsammans med Rikke.

Dock säger mina uppgifter att Kalmarsund ligger bäst till och anledningen till det är också en silly-nyhet. Fagerhøis pojkvän är nämligen en riktigt bra målvakt som erbjudits kontrakt med Kalmarsunds herrar. Ett SSL-kontrakt till pojkvännen hade Göteborg av förklarliga skäl lite svårt att matcha.

På tal om Göteborg så säger mina källor att de kommer att tappa två spelare till Warberg och det är backen Amanda Svanström och forwarden Sara Johnsson som bara är detaljer ifrån att skriva på för hallänningarna. Verkar som om Warberg hittat en ny plantskola från Göteborg, efter att ha värvat smulorna från Pixbo i ett par år, då de inför förra säsongen värvade tre spelare från just IBK Göteborg och säsongen innan dess värvade de en viss Sandra Hawerman där ifrån också.

Sirius förstemålvakt de senaste nio åren, Jennifer Gräll, skrev på nytt kontrakt inför den här säsongen men hon tog time out när de blåsvarta värvade in Matilda Östlund Visén från Täby. Nu har Grälls kontrakt med Sirius gått ut och enligt uppgifter håller hon på att förhandla inför en comeback med…Täby.

Karlstad är mitt uppe i kval till SSL på herrsidan och föreningen verkar vara segervissa för man är på jakt efter en ny tränare inför kommande säsong. Enligt mina källor är Jonas Boväng högst upp på önskelistan.

Precis som i förra inlägget avslutar jag med en herrnyhet och nu tänkte jag avslöja cliffhangerna jag bjöd på då. Då nämnde jag att ett SSL-lag jagade en målvakt och att man hade ögonen på en oslipad diamant som försvunnit efter en riktig dundersäsong. Laget är Kalmarsund och målvakten som de har haft kontakt med enligt mina källor är Oscar Agnarsson. 21-åringen blev utsedd till Herr1ans bästa målvakt i Ledbergs IBF för två säsonger sedan och har sedan dess spelat i Norge. Den uppmärksamme har säkert lagt ihop ett plus ett här och räknat ut att Agnarsson träffade kärleken i Oslo och är Emma Fagerhøis pojkvän. Men enligt en annan källa så ska även Växjö vara ett alternativ för Agnarsson och att han väljer mellan Kalmarsund och Växjö. Växjö har ju som bekant även ett storsatsande lag på damsidan i Allsvenskan. Så det ser ut att bli ett hett triangeldrama mellan tre storsatsande allsvenska damlagen. Växjö har även kontakt med Gustav Jansson som meddelade att han lämnar Jönköping efter sista omgången. Så för att summera detta triangeldrama så är Fagerhøis hetaste alternativ Kalmarsund, pojkvännen väljer mellan Kalmarsund och Växjö och paret anser att det inte är så långt mellan de båda klubbarna så ett distansförhållande kan bli aktuellt. Precis innan jag skulle skicka iväg denna trillade det även in info om att Storvreta ger sig in i leken för att värva det norska paret. 

Stort grattis om du lyckats hänga med i alla svängar så här långt och bara därför tänkte jag avsluta med att krångla till det ännu lite mer. Målvakten Mikaela Johansson som lämnade IBK Göteborg för två år sedan för att spela i Norge flyttar hem igen och är klar för en comeback i IBK Göteborg.


TV: ”Det är största skillnaden på att träna damer och herrar"

Mickael Fredriksson har tränat både herrar och damer på hög nivå - ser en skillnad: "Det är lite synd"

Den här artikeln handlar om: