#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

"Vi har något väldigt bra på gång i Växjö"

ANNONS

20-årige backen vill ta en ännu större roll nästa säsong: "Positiv utveckling"

Att Växjö är en SSL-klubb i medvind är uppenbart för de allra flesta. Dels med tanke på miljonregnet som kommer göra dem till en av Sveriges rikaste idrottsföreningar, men också att man trots en kraftig generationsväxling i truppen lyckades väldigt bra i årets säsong och tog sig till kvartsfinal. Nu ser man dessutom ut att göra en vass Silly season inför 2021/22. 

En av de viktiga pjäserna som förlängt kontraktet är backen Philip Fox.

– Som många ser utifrån så har vi något väldigt bra på gång i Växjö. Vi har en ung trupp men lyckades ändå göra en så pass, efteråt sett, bra säsong. Jag tror att vi har en väldigt bra resa framför oss och den ville jag vara med på, säger Philip Fox till Innebandymagazinet.

20-årige Fox jagades även av Storvreta inför 2019/20 men valet föll på Växjö där han fått mycket speltid och utvecklats ordentligt. 

– När jag kom till Växjö så fick jag mycket förtroende från början. Jag gjorde en bra första säsong, sedan var det väl lite sådär i början av den här säsongen. I alla fall offensivt sett som var lite trevande. Men efter juluppehållet har det bara blivit bättre, med mycket förtroende från Johan Schönbeck och ledarstaben. De vill att jag ska spela mitt spel och jag tycker att jag fått en positiv utveckling sedan jag kom till Växjö att våga spela ut och vara den jag är. 

Tror du att du kommer få en ännu större roll i laget nästa säsong?

– Det är svårt att säga så här långt innan men det är såklart något jag vill ha, jag vill ha en så stor roll som möjligt och kommer försöka ta det.

Vad känner du att du vill utveckla i ditt spel?

– Framför allt vill jag få ett bättre skott så att jag kan hota mer på det sättet. Sedan är det alltid det defensiva som man vill bli bättre på också.

En titt på lagets Silly season så här långt säger att man redan har presenterat flera prestigevärvningar. Schweiziska landslagsstjärnan Manuel Maurer, två allsvenska poängmaskiner i Adam Nilsson och Marcus Ekengren, samt backklippan Fabian Hansson från Höllviken har värvats in.

– Jag tycker att det ser riktigt bra ut. Behåller vi den goda kemin och sådant där i truppen, att alla älskar att komma och träna och att alla gillar varandra i truppen, lyckas vi behålla den biten så ser det riktigt bra ut. 


TV: Galna kommentatorn i Karlstad - ”Jag hade aldrig pallat med att höra honom en hel match”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om Karlstads omtalade kommentator Jimmy Heimer.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Herr - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Herr - lag för lag
Den här artikeln handlar om: