#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Endre tror sig ha hittat Wilma Johanssons ersättare

ANNONS

”Hon är en otroligt vass spelare och en världsspelare”

De senaste tre säsongerna har Endres gulddrömmar slutat i en kvartsfinal mot Täby, men detta slutspelt lyckades Endre tillslut slå just Täby i kvartsfinal och avancera till semifinal. Väl där väntade Pixbo som drog det längst strået i en jämna matchserie. 

– Det är fortfarande lite svårt att smälta att vi faktiskt inte rodde hem det, säger Endres styrelseordförande Carin Sjöberg till Innebandymagazinet. 

Endre gjorde en stark säsong. Laget slutade på en tredjeplats i tabellen och fick möta Täby i kvartsfinal som Endre vann komfortabelt med 3–0 i matcher. Senaste Endre var i semifinal var för sex år sedan och återkomsten till semin slutade med att laget förlorade den jämna matchserien mot Pixbo med 3–2 i matcher. 

– Slutspelet var väl lite ojämnt kan man väl säga. Det kändes väl inte lika fullt stabilt som grundseriespelet var om man ska titta lite i backspegeln. Vad det beror på är svårt att säga om det är att man vill lite för mycket, blir lite för ivrig och håller sig inte till det spelet man har bestämt innan. Vi kunde väl kunna ha varit lite stabilare och rakare. 

Tränaren Philip Thiding tog laget till en semifinal, men han kommer inte att fortsätta som tränare. Istället blir det den rutinerade Bruno Lundberg som ska ta klubben från Gotland till deras första SM-final. 

– Vi förväntar oss en trygg ledargestalt som har en lång erfarenhet. Så vi förväntar oss en stabil och tydlig ledare som kan hålla ihop truppen och driva den framåt. Vi vill hela tiden bli lite bättre och vi tror att han kan jobba ännu mer med detaljer och mejsla ut de där sista delarna. Ibland har det pratats om att vi ska ta oss förbi, jag vill inte ta ordet i munnen riktigt, men det här kvartsfinalspöket och det passerade vi nu. Vi vill vara i final, så är det bara och vi hoppas att han kan bistå med det och hjälpa oss. 

Ett stort tapp på spelarsidan för Endre blir stjärnan Wilma Johansson som väljer att ta sig till fastlandet och Rönnby. Tappet blir stort för Endre, men de tror att de har en ersättare till henne.

– Hon är ung och hon kom från RIG Umeå och har gjort en jättefin utveckling i Endre. Vi hade gärna behållit henne ett par säsonger till, men det är lite så spelets regler ser ut. Hon hade två år och hon valde något annat som hon tror på är bra för hennes personliga utveckling och det är kanske lite svårt att argumentera emot det, även om vi kan tycka att vi erbjuder minst sagt lika bra utvecklingsmöjligheter i Endre. Och med Gerig så tror jag vi kan kompensera det tappet och jag känner mig inte orolig för det. 

Schweizaren Isabell Gerig från schweiziska klubben Kloten-Dietlikon har alltså valt att skriva på för Endre och blir en stabil ersättare för Wilma Johansson. Isabelle Gerig har inte provat på SSL-spel innan, men det sägs att Endre har gjort en absolut toppvärvning med att få hit 23-årige schweizaren som hunnit göra 12 VM-matcher för sitt land. 

– Vi har haft kontakt med henne tidigare så att säga. Allting bygger på långsiktiga relationer och att det ska vara rätt tajming. Hon är en otroligt vass spelare och en världsspelare. Vi känner oss jätteglada och nöjda över att vi har kunnat ro detta i land och att det passade henne och att hon valde Endre tillslut. Det känner vi oss jättestolta över, avslutar Carina Sjöberg.


TV: ”Jag vill höra ett enda rimligt argument”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att förbundet inte betalar tillbaka anmälningsavgiften till de lag vars serier stängdes ner.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Wilma Johansson om övergången till Västerås Rönnby
Wilma Johansson om övergången till Västerås Rönnby
Den här artikeln handlar om: