#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Wilma Johansson om övergången till Västerås Rönnby

ANNONS

Att få Andreas Harnesk som tränare lockade stjärnan: "Det är en stor faktor"

En av de största silly season-bomberna än så länge i år är Wilma Johanssons klubbyte. Den 20-årige talangfulle forwarden väljer nu att lämna Gotland och Endre efter två säsonger för spel på fastlandet och Rönnby. 

– Det har varit två väldigt bra år i Endre, det är en jättebraförening, säger Wilma Johansson till Innebandymagazinet. 

2019 gick flyttlasset från RIG Umeå till Endre. De två åren som Wilma Johansson varit i Endre har varit lyckosamma då hon producerat 66 poäng på 50 grundseriematcher. Och i årets slutspel gjorde hon även 12 poäng på åtta matcher när laget tog sig till sin första semifinal på sex år, men fick där se sig besegrade av Pixbo med 3–2 i matcher. Trots en lyckosam tid i Endre och så när en SM-final blir det klubbyte för Wilma Johansson. 

– Jag känner att det ska bli kul med lite nytt och jag tror att genom att byta lag får man en liten annan roll och tror det kommer vara bra för min utveckling. Andreas Harnesk är en väldigt kompetent tränare så jag tror att han verkligen kommer lyfta mig också. 

Rönnby från Västerås blir nästa klubbadress för Wilma Johansson och varför det blev just Rönnby är det ett par faktorer som hon pekar på.

– Det är framförallt innebandymässigt att få utvecklas ännu mer själv och då tror jag Andreas Harnesk kommer hjälpa mig. Sen känns det som att de har något bra gång, hela laget. Jag känner några där och de har ett väldigt ungt lag vilket gör det också väldigt roligt för att vi unga spelare kan utvecklas väldigt mycket. Det ska bli roligt att vara med på den resan. 

Förra året klev Andreas Harnesk in i Rönnbys bås. Att den kompetenta tränaren styr skutan var en bidragande faktor att det var Rönnby som vann Wilma Johanssons signatur. 

– Jag skulle vilja säga att det är en stor faktor. Om det hade varit någon annan där så tror jag väl inte att jag hade gjort klubbytet. Men det ska bli jättekul att få testa på att ha han som tränare och se vad han har att komma med. Ska bli kul att samarbeta med honom och höra lite hans idéer och få dela med mig av mina egna idéer. 

Wilma Johansson har redan hunnit med och spelat tre säsonger i världens bästa innebandyliga och har spelat 15 U19-landslagsmatcher i blågult. För att Wilma Johansson ska ta ytterligare steg så är det detaljer som behöver slipas. 

– Det är framförallt detaljer i mitt spel. Inte så här något stort i det stora hela utan mer detaljerna där jag kan göra saker bättre i situationer. Men även höja lite grann med det fysiska så att man verkligen ligger bra där. 

Rönnby har en väldigt ung och spännande trupp. Sen innan finns supertalangerna Linnea Hammar och Cornelia Palmér i truppen. Dessutom har Rönnby värvat in två spelare från RIG Umeå i Johanna Hjelm och Ellen Hansson. Med Wilma Johansson i truppen blir det alltså fem otroligt spännande namn i Rönnby som alla är födda på 00-talet. Rönnbys potential är stor och Wilma Johansson tror att laget kan landa på en bra placering kommande säsong.

– Jag ser stor potential i laget. Absolut slutspelsplats, sen så skulle jag vilja att vi lägger oss på den övre tredjedelen. Man vet inte riktigt, man ska ju få saker att stämma, men jag tror att vi har stor potential och goda chanser att lägga oss på en bra placering, avslutar Wilma Johansson. 


TV: ”Domaren är så bajsnödig så han drar upp handen direkt” - ”Ville bara ta fram kudde och gömma sig”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: