#ibsilly
Oliver Forslind och Erik Oweling.
Foto: Magnus C Lydahl
Internationellt

Två svenskar prövar lyckan utomlands

ANNONS

Schweiziska Ad Astra Sarnen presenterar dubbelvärvning från Allsvenskan.

Nu är det officiellt att Mikael Öhman, som nyligen ledde Djurgården till SSL, är klar som ny huvudtränare för NLA-laget Ad Astra Sarnen. Med sig till Schweiz tar han två spelare som figurerade i Allsvenskan Norra förra säsongen.

Den ena hade han till sitt förfogande förra säsongen och heter Erik Oweling. Den 21-åriga backen kom till Djurgården för fem säsonger sedan och har utvecklats till en av seriens bästa backar – något han också prisades för nyligen. Oweling är en back med sina kanske största styrkor i offensiven ihop med ett fruktat skott – i år blev det 21 poäng på lika många matcher i Allsvenskan Norra.

Den andra spelaren som prövar lyckan i schweiziska Ad Astra Sarnen heter oliver Forslind. Efter att ha spelat i både division 1, 2 och 3 de senaste säsongerna med Huddinge iBS så fick Forslind chansen i allsvenska Salem den här säsongen. Forwarden, som är född 2001, svarade för 11 poäng på 22 matcher och spelade tillräckligt bra för att väcka intresse från utlandet.



TV: ”Djurgården behöver värva in minst en bra SSL-femma”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att Djurgården är klara för SSL.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem

Den här artikeln handlar om: