Foto: Svensk Innebandy
SM-final

Galante: "Jag älskar när man blir uträknad"

ANNONS

Alexander Galante Carlström efter sjätte SM-guldet: "Speciellt på alla möjliga sätt"

Återigen klev Alexander Galante Carlström fram när det betydde som mest. Hans två mål och en assist var högst bidragande till att Falun kunde vinna SM-finalen mot Storvreta med 3-5.

– Vi skapade mycket och de hade svårt att få tag i oss i deras zon, så det kändes bra hela matchen faktiskt, säger Galante till Innebandymagazinet.

Det syntes att ni var enormt taggade idag, var kom den energin ifrån?

– Det handlar framför allt om Storvretas snack innan matchen och många experter som sagt att Storvreta skulle vinna den här matchen lätt. Då får vi extra energi, helt klart. Jag älskar när man blir uträknad och kan slå ur underläge, så jag tror det var det som gjorde att laget taggade till lite extra. 

Är det någon speciell expert som du tänker på (Innebandymagazinets Magnus Fredriksson var nämligen en av dem)?

– (skratt) Definitivt inte, jag tror inte att det var någon expert som tippade oss som segrare. Alla trodde att Storvreta skulle vinna. Så ingen nämnd ingen glömd. 

Vad var det för ess i rockärmen som ni plockade fram idag?

– Ja, säg det. Vi tog fram Enström i banan. Han kan ju trolla lite med bollen. Det var väl mest det, jag tycker Brottman gjorde det bra där. Tog in Adriansson på backen som kom in med lite lugn och är duktig på att hålla boll. Sedan klaffade ju allting rätt idag. Alla moves vi gjorde ute på planen kändes som att de föll rätt ut, så det var en bra match från vår sida. 

Ni satte ihop ”superfemman” inför andra perioden, vad var tanken med det?

– Vinna matchen, skulle jag tro! Brottman ville vinna och då satte han ihop oss som han vet kan spela ihop. Jag och Enström har ju spelat ihop i decennier så det var inga konstigheter, vi visste vad vi skulle göra. Det var att gå ut och leverera som var vår grej. 

Hur skulle du placera den här matchen och det här guldet med det andra du upplevt under karriären?

– Alla guld är olika, tycker jag. Det här guldet är speciellt på alla möjliga sätt. Jag vet inte vart jag ska placera det någonstans, det är ett guld bland alla andra guld. Men det var en speciell match med tanke på att det inte var någon publik. 

Hur länge ska du suga på den här karamellen då?

– Ganska länge, vi får se om man får i sig en öl också. Det är man värd efter den här coronan. Så jag kommer suga en del på karamellen, ja.

När ni firade första guldet så festade ni i en vecka…

– Nu är man ju lite äldre, så jag vet inte om man orkar med en vecka. Vi får se vad frun och barnen säger, jag tror inte de vill att man är borta en hel vecka. Men någon dag lär det bli i alla fall. 


TV: Galantes guldintervju med Emil Johansson

Festfixaren nummer ett om hur guldet ska firas: ”Morsan betalar”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: