#ibsilly
Jens Milesson.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Förre landslagsbacken slutar – som 30-åring

ANNONS

Jens Milesson har med allra största sannolikhet spelat sin sista innebandymatch.

En av de mer överraskande #ibsilly-nyheterna trillade in under måndags-eftermiddagen: 30-årige Pixbo Wallenstam-backen Jens Milesson avslutar sin karriär. Han har länge varit en bärande back i Mölnlycke-laget och fick chansen i A-landslaget 2016 i både VM-kval och Finnkamper.

- Det var dags för det nu. Det är inte riktigt lika kul som förut, det tar mer kraft och energi än vad ger, säger han till Innebandymagazinet om sitt beslut att sluta. 

Vad är det som inte är lika roligt nu, jämfört med förr?

- Ja, du…jag vet inte. Det är en bra fråga. Jag har gått ut skolan, fått en son som är snart är ett år, så det är mycket annat som tar tid. Jag ska börja jobba nu till sommaren, så det är väl mest det. 

Du är varken lastgammal eller på väg utför, det känns lite tidigt att sluta?

- Absolut. Det är massa saker som spelar in. Planen är att bo kvar i Göteborg, vi har precis bytt lägenhet, och jag hoppas att jag har jobb på G. Ska jag inte spela i Pixbo så är jag inte sugen att spela någon annanstans heller. 

Det blir ingen nedvarvning?

- Nej, det är inte planen i alla fall. Jag har inte förstått mig på det. Jag förstår att andra människor vill göra så, men aldrig känt att det är något jag själv vill göra. 

Du är inte sugen att skippa försäsongen och göra comeback när det vankas slutspel?

- Jag hoppas verkligen inte det (skratt)! Det har jag också haft väldigt många tankar kring, jag förstår inte det heller riktigt, att man kan göra så. Så jag tror inte att det blir så, det ska mycket till. 

Milesson skrev på för Pixbo säsongen 2014/15 och har varit kvar sedan dess. Han kom då ifrån sin småländska moderklubb Slätafly/SK IBK, där han faktiskt var med och mötte Pixbo under sin debutsäsong på seniornivå – en match som han rankar högt bland sina karriärsminnen. 

- Det var min första säsong i A-laget och vi fick kvala oss kvar i gamla division 1, det som är Allsvenskan nu. Då mötte vi Pixbos ”andralag” och förlorade ganska stort i första matchen, men vi vände och avgjorde med fyra sekunder kvar i andra matchen på hemmaplan. Då var det bra liv på läktaren (297 åskådare) och den hemmamatchen sticker ut.

Var det då Pixbo fick upp ögonen för dig?

- Det tror jag verkligen inte (skratt). Det var många år tidigare. Jag flyttade till Pixbo när jag var 23 så det var sex-sju år efteråt.  

Några av spelarna han mötte i det Pixbo-laget var Isaac Rosén samt framtida lagkamraten respektive tränaren Emil Julkunen och Per Tjusberg. Tiden i Pixbo slutade utan guld, men han fick dock med sig många fina erfarenheter därifrån.

Vad är bästa minnet från karriären?

- Det är några stycken. Vi har inte vunnit något med Pixbo tyvärr, inget av värde på det sättet. Så det är inga såna saker som sticker ut så mycket på den nivån. Men det är klart att det var jättestort att vara med i landslaget. Det var ett stort ögonblick. I Pixbo är det mer enskilda matcher som har varit riktigt bra och roliga att spela, det har varit några hemmamatcher i Scandinavium och Lisebergshallen när det har varit fullsatt.

Hans sista säsong på elitnivå slutade dock i moll, då Pixbo missade slutspelet efter att ha slutat nia i grundserien, men Milesson har stor tilltro kring lagets framtid.

- Jag tror absolut att det kommer gå bra för dem. Jag tycker att det är ett bra lag och det var vi förra säsongen också. Jag förstår inte hur vi lyckades komma nia om jag ska vara ärligt. Vi borde helt klart ha varit topp-4 den här säsongen. Jag tror inte det kommer vara sämre nästa säsong, de har många bra unga spelare som växer, som kommer bli riktigt, riktigt bra. Jag är inte direkt orolig – de kommer vara med och slåss i toppen!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: