Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

#ibsilly-läget i Lindås Rasta: "Vi gör en uppväxling"

ANNONS

Sportchefen: "Vi har dialoger med spelare som har hög allsvensk klass eller SSL-klass"

Lindås tog sig till kvalspel genom att komma tre i Allsvenskan södra. Där fick Lindås se sig besegrade i kvalspelet mot Karlstad som landade på platsen ovanför. En serie som bjöd på många mål, röda kort och en del trashtalk från båda lagen, men framför allt en jämn kvalserie. 

– Det var jättesmå marginaler som avgjorde, säger Lindås sportchef Lars Kalentun till Innebandymagazinet. 

Kvalspelet bjöd på spännande innebandy där Karlstad var lite starkare och vann med 2–1 i matcher. Lindås tog ledningen i matchserien och var nära på att avgöra i match två, men där var det Karlstad som drog det längsta strået och avgjorde i sudden death. 

– Det var millimeter från att vi gick vidare i andra matchen hemma. Där vi är nära på att avgöra matchen i tredje perioden. Det är inte helt säkert att det var rätt lag som gick vidare. Sen var ju Karlstad före oss i tabellen och de tog mer poäng och på så sätt visar de att de var ett starkare lag. Vi kände att det lika gärna kunde varit vi som gick vidare. 

Lindås ser ut att göra lite ändringar i spelartruppen. Än så länge är inte några spelare klara in. Men Lindås har dialog med ett antal spelare som kan bli viktiga för klubben. 

– Inga som är klara än, flera som är under dialog och relativt nära. Vad nära innebär är väldigt svårt att säga, men vi har dialoger med spelare som har hög allsvensk klass eller SSL-klass. Och där tittar vi på spelare på alla positioner. 

En spelare som ryktas bort från klubben är den unga målvakten Emil Ödman som ser ut att hamna i Jönköping nästa säsong. 

– Vi räknar väl inte med Emil Ödman. Han tänker plugga i Jönköping och har dialog med Jönköping. 

Säsongen 2018/2019 Lindås var uppe i SSL, men tiden där blev bara ettårig. Lindås vill tillbaka och resan för att ta sig tillbaka till högsta serien har redan påbörjats. 

– Vi har slagit in på den linjen där vi har tagit steg de två sista åren när det gäller ambitionerna med träning och seriositet. Där ser vi att vi tar kliv hela tiden och det kommer fortsätta. Förra året så förstärkte vi laget med lite mer yngre och oerfarna spelare, i år har vi ambition med att förstärka med lite fler erfarna spelare.

Utanför planen är det redan klart med förstärkning då Lindås förstärker den sportsliga organisationen. Inför nästa säsong kommer en sportgrupp finnas på plats där de tre före detta spelarna Oskar Henriksson, David Fredriksson och Jonathan Åkesson kommer att ingå och hantera olika sportsliga frågor kring herrlaget. 

– Vi gör en uppväxling här och vi vill förstärka den sportliga organisationen i Lindås och det är ytterligare ett steg för att ta kliv, avslutar Lars Kalentun. 


TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust Målfest när Lindås Rasta krossade GS 86 i Lindås Waves Arena Lindås Rasta besegrade Backadalen och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: