#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

En av Superligans största stjärnor flyttar till Schweiz

ANNONS

Allt tyder på att gårdagens förlustmatch mot Storvreta var Mullsjöstjärnan Jan Zauggs sista match i SSL.

Igår förlorade Mullsjö den sjätte semifinalen mot Storvreta i sudden och enligt Sportexpressen var det superstjärnan Jan Zauggs sista match i Mullsjötröjan... för den här gången. Enligt tidningens uppgifter flyttar han hem till Schweiz igen för spel med sin tidigare klubb Floorball Köniz.  Zaugg bekräftar inte uppgifterna rakt ut men erkänner att det varit en tuff säsong på grund av Coronan och att ingen hemifrån kunnat hälsa på honom. Han säger även att om detta var den sista matchen för Mullsjö så är det bara för en tid framöver och han har planer på att återvända till Sverige och spela i SSL igen i framtiden i så fall.   

- Tajmingen känns rätt med plugg och jobb också. Som jag kommer börja med i Schweiz. Just nu känner jag kanske att det är bättre att spela och leva i Schweiz runtomkring min familj och vänner, säger Zaugg till Sportexpressen

Zaugg värvades under storslagna former för två säsonger sedan och han hade skyhöga förväntningar på sig från start som han levde upp till direkt. I debutmatchen mot Sirius gjorde han fyra mål och och första steget på hans Eriksgata var taget. 60 poäng senare blev han utsedd till årets rookie av Innebandymagazinet med motiveringen.  

- När Mullsjö värvade den schweiziske landslagsforwarden så var det en av förra årets mest uppmärksammade övergångar. Ändå blev Jan Zauggs debutsäsong i SSL över förväntan. 22-åringen var lagets vassaste spjutspets i anfallsspelet och vann den interna poängligan med 60 poäng. Han kom också tvåa i SSL:s totala skytteliga med 43 mål. Utöver poängproduktionen har Zaugg gjort avtryck med sitt underhållande spel där publiken ofta bjuds på tekniska konstnummer. 

Den andra säsongen blev lite tuffare poängmässigt sett för Zaugg som "bara" gjorde 27 mål och sju assist under grundserien. Men under slutspelet har han levererat som under debutsäsongen och gårdagens assist till Oskar Malmgrens 5-2 mål blev hans 17:e och sista slutspelspoäng. Totalt blev det 111 poäng fördelat på 82 mål och 29 assist. Huruvida det var Zauggs sista poäng för den här gången eller inte är inte helt bestämt enligt sportchef Jesper Axell som svarar så här på Sportexpressens fråga om Zaugg flyttar hem eller inte. 

- Det är inte hundra, men väldigt mycket talar för det. Det är ett tungt tapp naturligtvis. 



TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: