#ibsilly-svepet
#ibsilly

#ibsilly-svepet: Två SSL-lag förstärker truppen

ANNONS

Två spelare byter till SSL, och allsvenskt lag får ny tränare.

Lagans stjärna Alexander Zoric, framröstad som Årets Rookie i Allsvenskan Södra, följer med sin lagkamrat Josef Sankell till SSL-laget Jönköping. Zoric gjorde finfina 36 poäng under sin debutsäsong i näst högsta serien – tidigare hade han mest figurerat i division 1 och 2 med Olofström. Men nu har raketkarriären tagit honom hela vägen till finrummet.

- Att spela i SSL har alltid varit ett stort mål för mig och när JIK hörde av sig och presenterade roll och upplägg för mig så kändes det riktigt bra. Jag ser fram mot detta väldigt mycket att ta JIK till nya nivåer och producera poäng även på SSL-nivå, säger Alexander Zoric i ett pressmeddelande från Jönköping.

***

Semifinalaktuella Endre värvar från RIG Umeå. Telge SIBK-fostrade Malin Lindgren, 19 år, har skrivit på ett två-årskontrakt med gotländskorna. 

- Malin är en rightfattad forward med ett mycket bra skott som hon gärna använder. Hon är en kraftfull och stark spelare som kommer stå upp bra i det fysiska spelet i SSL. Malin kommer närmast från RIG Umeå IBF i Allsvenskan. Tyvärr blev det bara sex matcher under denna säsong då Allsvenskan dam stängdes ner tidigt på grund av pandemin. Malin hann ändå göra sex poäng på dessa matcher, skriver klubben i ett pressmeddelande och fortsätter:

-  Hon har anknytning till Gotland då hennes mamma och en del andra släktingar är från ön. Vi ser stor utvecklingspotential i Malin och önskar henne välkommen till oss i Endre.

Lindgren blir Endres andra värvning inför nästa säsong: Nyligen gjorde man klart med den schweiziska stjärnan Isabelle Gerig.

***

Allsvenska Malmö tappade sin tränare Jörgen Hansen till Herr1an-laget Munka-Ljungby. Nu har skåningarna hittat sin ersättare: Det blir Patric Johansson som återvänder till klubben. Han har bland annat varit med och tagit upp laget till Allsvenskan, 2015/16. Därefter väntade en period i FC Helsingborg, men nu är han alltså tillbaka i klubben som slutade åtta den här säsongen.

- I vår tränarjakt har vi noggrant analysera vilken tränartyp som skulle passa gruppen och föreningen, därifrån var det inte svårt att komma fram till att Patric stod överst på listan! Patric kändes klockrent för att han har varit i Malmö tidigare och förutom sportsliga framgångar var väldig populär i spelargruppen. Dessutom har Patric sedan han lämnade Malmö efter säsongen 16-17 har han byggt på med värdefull rutin från SSL. Patric är laddad och en perfekt matchning för oss. Jag är stolt att Patric valde Malmö, säger Magnus Dahlström från klubben sportgrupp.

Johanssons egna ord om att återvända till Malmö:

- Jag trivdes väldigt bra både med laget och föreningen när jag var här senast och att återigen få möjligheten att träna Malmö FBC känns både inspirerande och utmanande. Jag ser fram emot att tillsammans med laget försöka nå nya framgångar


TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Storvreta vann och avgjorde matchserien Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: