Allsvenskans bästa spelare
Alexander Zoric.
Foto: D-Foto
Allsvenskan södra

Han är årets rookie i Allsvenskan Södra 2020/21

ANNONS

Tränarna har sagt sitt! Här är årets bästa rookies från säsongen som gått i Allsvenskan Södra.

För sjunde året i rad har huvudtränarna fått möjlighet att rösta fram säsongens bästa spelare och tränare i landets näst högsta division, Allsvenskan Norra och Allsvenskan Södra. 

Kategorierna är Årets målvakt, Årets back, Årets center, Årets forward, Årets tränare och - nytt för i år - Årets rookie. 

Nedan finner du listan de 5 bästa rookies i Allsvenskan Södra 2020/21, framröstad av tränarna.

1. Alexander Zoric, Lagan IBK

Många har väntat länge på att 27-årige Zoric skulle ta klivet upp i Allsvenskan efter att han öst in poäng i Herr1an senaste åren. Föregående säsong vann han poängligan i Herr1an Östra Götaland med 56 poäng, så förväntningarna var höga och de har han levt upp till. 19 mål och 17 assists på 22 matcher är ett fantastiskt facit för en rookie. Inte den fysiskt största spelaren, men det kompenserar rightskytten med att röra sig smart och låta klubban tala. Skicklig på att hitta öppnade passningar och ännu skickligare på att sätta dit bollen själv när läget uppstår.

2. Victor Johansson, FBC Lerum

3. Markus Eriksson, Åstorp/Kvidinge IBS

4. Anton Dahlström, IBF Örebro

5. Edwin Jonsson, Lindås Rasta IBK

- Det känns väldigt kul att höra och det känns ju som ett kvitto på att man har gjort det bra i sin första säsong i allsvenskan, säger Zoric till Innebandymagazinet om utmärkelsen.

Vad tycker du själv om din första säsong i Allsvenskan?   

- Min egen säsong har sammanfattningsvis varit bra tycker jag, andra halvan av säsongen kunde jag gjort bättre och kommit upp i lite högre nivå men i det stora hela är jag nöjd med min säsong och det jag bidragit med till laget. 


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Karlstad IBF klart för kval efter seger mot Lagan Lagan avgjorde i förlängningen mot Örebro Innebandy 4-1 mot Lagan gjorde Malmö FBC till segrare igen Lagan segrare hemma mot Lillån Fagerhult Habo kvalklart efter seger mot Lagan

Du kanske även vill läsa:
Årets 60 bästa spelare och tränare i Allsvenskan Herr
Plus Årets 60 bästa spelare och tränare i Allsvenskan Herr
Den här artikeln handlar om: