Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Visby värvar från seriekonkurrenterna

ANNONS

En hårdskjutande back från Gävle GIK har skrivit på för gotlänningarna.

Visby föll i första rundan i kvalet till SSL mot seriekonkurrenterna Djurgården. Nu håller man på att rusta upp laget för att ta sig upp till SSL kommande säsong istället. I jakten på den drömmen värvar man in den hårdskjutande backen Hugo Lindberg från seriekonkurrenterna Gäve GIK. 22-åringen stod för 5+7 den nyss avslutade säsongen och 2+1 av dem kom mot just Visby. 

 - Jag är en spelande back som föredrar att sätta upp mina lagkamrater i bra lägen och gillar att fylla på i offensiv zon så några höstlöv i bortre kan jag nog också lova. Spelar med mycket känslor och älskar att vara där det är hett och grinigt, säger Lindberg i ett pressmeddelande. 

Klubbchefen Joakim Bandholtz om värvningen:

- Hugo Lindberg är en spelartyp som vi saknat de senaste säsongerna. Framförallt är det hans tunga skott vi hoppas kan luckra upp motståndarnas ofta låga försvar.

Visbys nya tränare Anton Olofsson om värvningen:

- Ytterligare en mycket fin rekrytering. Hugo är en ung och lovande men redan nu riktigt bra tvåvägsback som kommer göra skillnad direkt.

Visby har tidigare värvat Robin Markström från AD Astra Sarnen i Schweiz. Oscar Magnusson från Tyresö Trollbäcken IBK samt Gustav Johansson från Mullsjö AIS. 


TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele

Den här artikeln handlar om: