Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Bele Barkarby tittar på förstärkningar från SSL

ANNONS

Sportchefens förvåning: "Det är knäpptyst från andra klubbar"

Bele Barkarby hade som målsättning inför säsongen att ta en kvalplats och vara med och slåss om en plats till SSL, men laget levde inte upp till målsättningen och landade på en mittenplats i Allsvenskan norra, fem poäng upp till kvalplats. Säsongen beskrivs som en berg- och dalbana av Bele Barkarbys sportchef, med höga toppar och djupa dalar. 

– Vi har enormt höga toppar som inget lag i serien är i närheten av. Sen har vi de här djupa dalarna där vi förlorar mot alla bottenlagen, säger Bele Barkarbys sportchef Philip Gander till Innebandymagazinet. 

En spelare som verkligen levererade under säsongen var Bele Barkarbys Sam Madani. När grundserien var färdigspelad hade Sam gjort 66 poäng (45+21) och tog hem poängligatiteln. Trots hans framgång har anbud inte kommit från de större klubbarna, något som förvånar Philip Gander. 

– Personligen tycker jag att det är lite märkligt att seriens poängkung och skyttekung är helt ointressant för SSL-lag. Det är knäpptyst från andra klubbar. De enda som har ställt frågan är en förening från division 1 och en från division 2 i området, men det tror vi är lite oseriöst och på skämt. Så nej, det finns inget konkrets bud trots allt. 

I dagsläget ser det ut som att Bele Barkarby inte kommer förlora någon spelare inför kommande säsong. Klubben ser dock ut att värva in några spelare, men än så länge är ingenting påskrivet och klart. 

– Det finns enormt många Bele Barkarbyspelare ute i landet som man alltid vill ha tillbaka. Konkret pratar vi med Visbys Filip Grapne som har en stor hemlängtan, så den ska vi försöka lösa så snart som möjligt. 

Klubben kan också få förstärkning från SSL, men där är Philip Gander mer hemlighetsfull.

– Det finns två till tre spelare från SSL, kan dock inte namnge dem. De finns med och har funnits med på vår intresselista. Vi för en dialog med dem, sen hur mycket intresse det är från deras sida vågar jag inte svara på. Vi gör ett ärligt försök att ta dem till truppen. 

Sedan Bele Barkarby tog steget upp till Allsvenskan norra har poängskörden ökat de båda åren. För att Bele Barkarby ska fortsätta den positiva trenden kan förstärkning krävas. 

– Vi ska inte ta bort våran glädje och offensiv på planen, men vi kan inte ha det så att vi måste göra tio mål varje match för att vinna, utan vi behöver skruva lite på försvarsspelet. Vi har bra spelare, men vi behöver få lite struktur så att vi inte släpper in näst mest mål i serien. 

Filip Grapne fortsätter. 

– Jag skulle också vilja få in en till målskytt. Någon som går rakt på kasse och verkligen ha näsa för mål, det skulle jag säga att vi behöver hitta också. Vi har många arbetande forwards, men vi behöver någon som hittar målet oavsett vart han än står på planen. 

Du nämnde att ni tittar på några namn från SSL, vad är de för spelartyper?

– De är rena målskyttar, avslutar Filip Grapne. 


TV: Därför lämnar Billy Nilsson SSL

Profilen vill ta Gävle till SSL-kval: "Jag kommer göra en jättesäsong"

Matchrapporter: Sundsvall FBC tog hem segern efter förlängning mot Bele Barkarby Stark seger för Bele Barkarby i toppmatchen mot Nykvarn Ungdom Seger för Djurgården på hemmaplan mot Bele Barkarby Strängnäs klart för kval efter seger mot Bele Barkarby Salem får fortsätta jaga seger efter förlust mot Bele Barkarby

Den här artikeln handlar om: