#ibsilly
Andrea Gämperli och Mikael Jeppsson.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Tappar landslagsstjärnan – återvänder till hemlandet

ANNONS

Malmö drabbas av ett blytungt tapp inför nästa säsong.

Inför säsongen 2019/20 lyckades Malmö landa en riktig tung värvning: Den schweiziska landslagsstjärnan Andrea Gämperli förstärkte laget. 

- Vår värvning av Andrea för två säsonger sedan fick väl kanske inte riktigt den mediala uppmärksamhet den förtjänade våren 2019. Men vi viste redan då att det var en absolut toppspelare och med potentialen att slå sig fram som en av världens bästa centrar. Vilket Andrea minst sagt har understrukit under sin tid hos oss, skriver Malmö på sin hemsida.

På 48 grundseriematcher har hon svarat för 53 poäng (30+23) och bildat en av seriens vassaste kedjor ihop med Ellen Rasmussen och Maja Ekström. Nu får Malmö hitta en ersättare till Gämperli då hon kommer flytta hem för spel i Kloten-Dietlikon Jets, då hon flyttar till "Zürich med ett nytt arbete inom hennes akademiska utbildning", som klubben skriver.

- För efter några månaders acklimatisering till SSL tog Andreas utveckling rejäl fart efter Schweiz lyckade VM-slutspel 2019. Som tvåvägsspelande center i en av SSL absolut bästa formationer har Andrea levererat såväl poäng som ”andraassister” i offensiven. 

- Med sin räckvidd och spelförståelse har hon varit en gigant i det defensiva spelet. Så tomrummet Andrea kommer lämna efter sig spelmässigt blir minst sagt utmanade att fylla. Vi tappar även en väldigt uppskattad lagkamrat och en enormt proffsig innebandyspelare.



TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: