Semifinal: Kalmarsund-Falun
Kim Nilsson.
Foto: Gunilla Gustafsson / FBC Kalmarsund
SM-slutspel

Kim Nilsson tillbaka efter covid-19 – är med mot Falun ikväll

ANNONS

Kalmarsunds-stjärnan har tillfrisknat och finns med i matchtruppen i den första semifinalen.

Ikväll drabbas Kalmarsund och Faluns samman i den första semifinalen. Matchen spelas i Kalmar och det är en taggad sportchef hos hemmalaget som Innebandymagazinet ringer upp.

- Förhoppningsvis får vi se en match där två lag vill påverka spelet i en positiv bemärkelse, där det inte blir någon defensiv historia, säger Adam Kallenberg till Innebandymagazinet.

Vill man ha en offensiv matchbild likt Kallenbergs önskan skadar det inte att ha världen bästa spelare, Kim Nilsson, på planen. I slutet av förra veckan kom nyheten att han testats positivt för covid-19, men han har testats negativt inför matchen och är därmed redo för spel. 

- Först och främst är det skönt att han mår bra, det får man inte glömma. Sen är spelet sekundär. Han känner sig förhållandevis kry, och det är klart att det inte är något svårt val om man får välja mellan ett lag med Kim eller ett utan, säger Kallenberg.

När blev han sjuk respektive frisk?

- Vi har följt allting. Han har varit symptomfri nu så han klarade sig med rätt så god marginal, förhållandevis. Samtidigt vet man inte hur detta är, det är så individanpassat. Man måste givetvis följa de regler och förordningar som finns kring Corona. Nu såg jag dessutom att Storvreta var drabbade, så vi får inte hoppas att slutspelet ska handla om det här. Känslan är att det kan komma att bli så men det får vi verkligen inte hoppas på. Nu har vi klarat oss denna gången, vi har haft marginalerna på vår sida. Jag tror både vi och Falun vill ha en serie där det sportsliga avgör. 

Har han testats negativt eller handlar det bara om att han är symptomfri?

 - Han är frisk, givetvis. Han kan ju inte spela om han är positiv! Han är negativ och symptomfri. Vi har, som sagt, följt varenda protokoll och pratat med förbundet och allting. Alla är informerade så det är inga konstigheter med det här. 

För människor som insjuknat i covid-19 har Folkhälsomyndigheten satt upp följande protokoll hur man ska agera:

Om testet visar att du har covid-19 ska du stanna hemma minst sju dygn efter att du blev sjuk. De två sista dygnen ska du känna dig bra och inte ha feber. Sedan kan du gå tillbaka till arbetet, skolan eller annan verksamhet. Du kan betrakta dig som frisk även om du har kvar enstaka, lätta symtom som till exempel lätt hosta, snuva eller lukt- och smakbortfall. Det baseras på bedömningen att personer med ett normalt tillfrisknande inte smittar andra med covid-19 efter sju dygn. Om du har blivit provtagen och inte har symtom räknas sju dygn från den dag testet togs.

Man ska vara hemma i minst sju dagar efter att man har blivit sjuk, men nyheten om Kim Nilssons positiva svar kom ju under fredagen?

- Han har varit hemma i sju dagar, han har suttit i karantän. Det är inte första gången vi gör det här, vi hade hela laget i karantän efter Umeå-resan. Vi fick ett fall där. 

Samtliga spelare i laget har nu testats inför matchen, detta via snabbtester man fått från förbundet.

- De börjar bli bra på att testas! Alla har gjort det. Jag vet inte hur många snabbtester vi gjort på spelarna i år, så vi kan bli en medaljör när det kommer till test, säger Kallenberg.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: