Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Extra: Kim Nilsson smittad av covid-19

ANNONS

Världens bästa innebandyspelare sjuk i covid-19 och kan missa första semifinalen.

På tisdag inleds semifinalserien mellan Kalmarsund och Falun. Och smålänningarna kan tvingas komma till spel utan sin största stjärna, forwarden Kim Nilsson, som testats positivt för covid-19.

– Vi har varit rätt förskonade tidigare med de här bitarna men visste att det kan komma. Nu brukar ju inte unga och vältränade män och kvinnor drabbas så hårt, och den info jag har är att det är tämligen bra med honom. Vi kan inte göra så mycket, mer än att hoppas att han mår bra givetvis och att han kan komma tillbaka och inte får några komplikationer. Vi har ju sett hur det gått för andra, som Viktor Kastengren i Växjö, man vet aldrig vart det tar vägen. Men det är inget som vi kan påverka, det är som det är, säger Kalmarsunds sportchef Adam Kallenberg till Innebandymagazinet.

I övrigt ska ingen mer i laget vara sjuk. Och det finns ändå en förhoppning om att Kim ska kunna spela första semifinalmatchen.

– Om allt går som det ska så ska det finnas en möjlighet att spela på tisdag, det är den info vi har. Hans fysiska status är givetvis avgörande. 

Hur känns det här för er sportsligt sett när det handlar om en så viktig spelare?

– Det är en jätteviktig spelare, men oavsett vem det handlar om så är det först och främst viktigt att tänka att allt går bra. I detta läge går det inte riktigt att tänka på det sportsliga, tycker jag. Det är som det är, vi lever i den här tiden nu och förra året blev slutspelet inställt. Man får bara vara glad att det spelas slutspel. Nu vet vi inte om han kan vara med eller inte och jag är inte mycket för att sia, vi får se hur det blir, men det är självklart att Kim är en jätteduktig spelare och viktig för oss. 


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: