#ibsilly
Moa Gregorson och Andreas Lundell har förlängt sina kontrakt.
Foto: Helmuth Subiabre och Per Wiklund
#ibsilly

Senaste nytt från #ibsilly i innebandy-Sverige

ANNONS

Flera nyheter har trillat in under dagarna – här är det senaste.

Idag presenterade Växjö sin värvning av Adam Nilsson från Strängnäs. I samma veva kommunicerade smålandskonkurrenten Jönköping att också de värvat från samma allsvenska klubb: Förre Falun-forwarden Anton Ekstrand har skrivit på för SSL-laget.

- Anton är en ambitiös spelare som kommer till oss för att fortsätta utvecklas. Han är oerhört snabb och i kombination med sin speluppfattning tror vi att han kommer kunna ställa till det för många motståndare framöver, säger Ulf Ekwall i JIK:s sportgrupp i ett pressmeddelande.

Ekstrand gjorde 18 poäng på 21 matcher i Strängnäs tröja den här säsongen.

***

Sirius förlänger kontraktet med Andreas Lundell. Den egna produkten, som är back, har gjort fyra säsonger i A-laget och är nu klar för en fortsättning. 

- Andreas är Siriusfostrad och drivs av att vinna med Sirius. Trots sin ringa ålder är han redan en av "veteranerna" i vår trupp,” säger Dimitar Kostov, sportchef i Sirius, till klubbens Twitterkonto.

***

Gabriel Brandberg fortsätter som tränare för IBF Västerås lag i Herr1an, som låg trea när serien stängdes ner. Han tog över laget inför årets säsong och fortsätter nu leda västmanlänningarna. 

– Jag sa ganska tidigt att jag var intresserad av att fortsätta. Vi har inte fått chansen att jobba tillsammans, säger Brandberg som inte kände sig klar med det uppdraget.Det känns bra att få förbereda sig under en längre tid också. De senaste uppdragen har varit väldigt mycket på uppstuds, även om det också har sin charm, säger han till klubbens hemsida.

***

Varla IBK, som slutade tvåa i den avbrutna Herr1an Södra Götaland, adderar SSL-rutin till sitt lag. Simon Norlin lämnar Lindås för den halländska klubben nästa säsong. Göteborgaren gjorde 12 matcher i SSL när Lindås var uppe 2018/19.

- Verkligen fantastiskt roligt att en spelare som Simon väljer att skriva på för Varlas herrlag. Med Simon i laget får vi in ytterligare en spelskicklig back i laget. Simon kommer komplettera laget perfekt och jag tror starkt på Simon, han kommer bli en grym tillgång för vårt lag, säger tränare Peter Jacobsson till klubbens hemsida.

***

Efter att ha förlängt med stjärnmålvakten Hanna Svensson så presenterar nu SSL-laget Warberg ytterligare en pusselbit i lagbygget: Backen Moa Gregorson skriver på ett nytt tvåårsavtal.

- Det är otroligt kul att spela innebandy. Att ha otroligt duktiga och kompetenta tränare som tror på laget och brinner för innebandy är inspirerande som spelare. Dessutom tillhöra ett fantastiskt gäng. Jag kände snabbt att jag vill fortsätta att vara en del av Warberg där jag har möjligheten att ta ytterligare kliv. Sedan känner jag att vi har påbörjat något stort för framtiden. Jag trivs väldigt bra både i föreningen och i staden, så det var ett självklart val för mig. Jag känner mig hemma i WIC, säger hon till klubbens hemsida.

***

Karlstad har utsett en fem man stor ledarstab som ska ansvara för klubbens lag i Herr1an och JAS, bestående av Fredrik Finnmark , Peo Ajaxson, Mattias Eriksson, Fredrik Aronsson och Mikael Svensson.

- Fredrik Finnmark och Peo Ajaxson blir huvudansvariga, med Mattias och Fredrik som assisterande, medans Micke blir lagledare och admin. Ett minst sagt meriterat gäng, som varit i föreningen länge och gjort bra resultat på juniorsidan, nu är det alltså dags att kliva upp en nivå, skriver klubben i ett pressmeddelande. 


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla

Den här artikeln handlar om: