#ibsilly
Weissbach blir Pixbo trogen ytterligare en säsong.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Klart: Här spelar Weissbach nästa säsong

ANNONS

Ryktats till Storvreta: "En av SSL:s mest jagade spelare"

Göteborgaren Oskar Weissbach, född 2000, fick sitt ordentliga genombrott i år i Pixbo-tröjan. 13 poäng i debutsäsongen följdes upp med 34 i år (18+16), och hans insatser på planen väckte intresse på andra håll.

Sportexpressen uppmärksammade att Oskar Weissbach kunde synas på Fyrishovs läktare under slutspelsmatchen mellan Storvreta och Växjö, och seriesegrarnas tränare Oscar Lundin hintade om ett intresse från deras sida.

– Vi kikar på ett antal spelare. Han är en spännande spelare som gjort en bra säsong, det är klart vi vill kolla läget. Han har haft en bra roll och gjort det bra och har spännande saker. Vi får se, det är flera spelare vi kollar på, sa Oscar Lundin till Sportexpressen.

Men det blir inget Storvreta för Weissbach – istället förlänger han med Pixbo Wallenstam.

- Att "Weiss" som en av SSL:s mest jagade spelare väljer att fortsätta sin karriär och utveckling med Pixbo Wallenstam känns väldigt bra. Vi delar samma målsättning om att bli bäst vilket låg till grund för ett nytt avtal. Med sin kreativitet med boll och stora vilja att bli bäst gör Weiss till en mycket viktigt del i Pixbo Wallenstams lagsammansättning både på kort och lång sikt, säger sportchefen Rikard Jonsson till klubbens hemsida

Oskar Weissbach om sitt nya avtal:

- Har fört dialog med Rikard ett bra tag nu och vi båda var eniga om vad som behöver göras till kommande säsonger. Efter våra möten och när kontraktet lades på bordet var det ett ganska solklart val från min del. Pixbo Wallenstam har varit mitt hem de senaste 6 åren och har en stor del i varför jag är den spelaren jag är idag. Jag anser att Pixbo är på en väldigt intressant resa med en generationsväxling och ny arena. Den resan vill jag vara med på.

Pixbo Wallenstam, som firar 40 år i år, slutade nia i årets SSL.


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Den här artikeln handlar om: