Slutspelsextra
Foto: Jimmy Palm
SM-slutspel

Helsingborgsspelaren stängs av efter beslut av JN

ANNONS

Helsingborgs Gustav Svensson kommer att missa kvällens vinna eller försvinna match mot Falun.

Det var i senaste kvartsfinalen i match fem som det uppstod en situation mellan Helsingborg och Falun som ledde till två rapporteringar till videogranskningsgruppen. Faluns Emil Kalentun tacklade Helsingborgs Andreas Lindholm så att han flög i backen. Straxt där efter tacklade Helsingborgs  Gustav Svensson omkull Kaltentun. Ingen av tacklingarna resulterade i någon utvisning men Helsingborgs Jonathan Nilsson åkte på ett matchstraff 2 i efterföljande gruff.

Kalentun och Svensson rapporterades efter matchen till videogranskning där videogruppen valde att fria Kalentun men anmäla vidare Svensson till Juridiska Nämnden. Idag kom domen från JN och Gustav Svensson stängs av i en match. Så han kommer missa kvällens sjätte kvartsfinal. 

- JN konstaterar inledningsvis att det utifrån det samlade materialet i ärendet inte kan styrkas att Gustav Svensson haft för avsikt att skada sin motspelare genom sitt agerande. JN anser emellertid att Gustav Svensson i spelsituationen fullföljer en tackling mot motspelaren, efter det att båda spelarna sökt att gå efter bollen. JN anser att Svenssons agerande präglats av ett visst mått vårdslöshet och agerandet har inneburit en risk för skada. JN konstaterar att Gustav Svensson därför bär ansvaret för tacklingen. 

 Helsingborgs tränare Niklas Pålsson säger så här till Innebandymagazinet om domen:

- Ur den kameravinkeln som finns på TV-sändningen så förstår jag att situationen granskas. Men jag såg situationen från en helt annan vinkel där jag stod och då såg det helt annorlunda ut. Så jag kan inte bedöma om straffet är rätt eller fel. Jag vet att Gustav inte gör det medvetet och då kommer jag så klart alltid försvara honom. Det skulle vara skillnad om han gjorde det medvetet så som Kevin Landgren(Faluspelare) gör när han står och slår klubban mellan benen på Jonathan Nilsson, då är det en helt annan femma. Gustav gör inget medvetet utan han går in för att ta bollen och sedan är det olyckligt att han träffar Kalentun.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: