Slutspelet 2021
Foto: Albin Skur
Superligan

Martin Karlsson anmäld till JN

ANNONS

Linköpings Martin Karlsson riskerar att bli avstängd efter gårdagens uppmärksammade tackling på Tim Nyander.

Tidigare idag skrev vi om att Kalmarsund rapporterat Linköpings Martin Karlsson till videogranskningsgruppen efter en incident som skedde i samband med att Kalmarsund gjorde sitt 7-1 mål igår. Tim Nyander åkte då på en tuff tackling från Martin Karlsson. Nu har Videogruppen tittat på incidenten och valt att anmäla det vidare till Juridiska Nämnden för bestraffning.

- VG anser att tacklingen utförs medvetet av Karlsson då han vrider sidan av kroppen mot Nyander innan träffen sker. Karlsson justerar även positionen för sina fötter under själva tacklingen. Karlsson bidrar även till att skaderisken ökar genom att ha betydande fart in i tacklingsögonblicket samt rikta kraften i tacklingen uppåt. Detta genom att i tacklingsögonblicket räta på benen samt justera fötternas position gentemot varandra, skriver VG i sin motivering. 

Tim Nyander blev liggandes ett tag men kunde resa sig upp och gå av planen för egen maskin och även fortsätta spela klart matchen. 

- Vi valde att rapportera situationen för videogranskning direkt igår kväll. Jag personligen såg inte smällen där och då men direkt på slutsignalen blev vi uppmärksammade på det och fick information om vad som hänt. Efter att ha sett bilder på sekvensen så pratade vi ihop oss och valde att rapportera det vidare, sa tränare Alexander Brinkmann tidigare idag till Innebandymagazinet och fortsatte:

- Vi tycker inte att man får behandla våra spelare så där. Det är en farlig och respektlös tackling mot huvudet tycker vi. Sedan får vi se om andra tycker det är okej. I så fall har vi ett prejudikat, då vet man vad det är för nivå som gäller.

Kalmarsund leder med 3-0 i matcher och nästa möte mellan lagen är redan imorgon.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Pixbo tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: