Slutspelet 2021
Foto: Gunilla Gustafsson
Superligan

Slutspelet hettar till - spelare rapporterad till videogranskning

ANNONS

Två tuffa tacklingar från Martin Karlsson och Johan Samuelsson blev gårdagens stora snackisar.

Slutspelet är i full gång på herrsidan och igår spelades två heta kvartsfinalmöten mellan Kalmarsund-Linköping och Falun-Helsingborg. Kalmarsund tog en 3-0 ledning i matcher samtidigt som Helsingborg reducerade till ett 1-2 underläge. Men gårdagens stora snackisar var två situationer med tuffa tacklingar som både Kalmarsund och Helsingborg sa att de skulle gå vidare med till Videogranskningsgruppen efter matchen.

I samband med kalmarsunds 7-1 mål åkte Tim Nyander på ett tuff tackling av Linköpings Martin Karlsson. Nyander blev liggandes efter smällen medan Karlsson kom undan utan åtgärd från domarna.

- Vi valde att rapportera situationen för videogranskning direkt igår kväll. Jag personligen såg inte smällen där och då men direkt på slutsignalen blev vi uppmärksammade på det och fick information om vad som hänt. Efter att ha sett bilder på sekvensen så pratade vi ihop oss och valde att rapportera det vidare, säger tränare Alexander Brinkmann till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi tycker inte att man får behandla våra spelare så där. Det är en farlig och respektlös tackling mot huvudet tycker vi. Sedan får vi se om andra tycker det är okej. I så fall har vi ett prejudikat, då vet man vad det är för nivå som gäller.

Som tur var kunde Nyander resa sig upp efter ett tag och fortsätta matchen.

- Ja det var vi väldigt lättade över. Det är bra med honom idag tror jag, jag har inte pratat med honom än nu på morgonen.

Hur har nivån och stämningen varit mellan lagen så här långt i kvartsfinalserien tycker du?

- Nivån har varit olika från match till match beroende på vad man har för domarpar. Generellt tycker jag stämningen mellan lagen varit bra, det har varit en trevlig stämning på ett otrevligt sätt. I andra matchen var det väldigt uppenbart att Thomas och Rickard (Andersson och Wissman) släppte på och det hade vi förväntat oss också. Men det har varit en kul matchserie så här långt.

Innebandymagazinet har försökt få tag i Martin Karlsson utan framgång för att höra hans version om vad som hände. Men han uttalade sig till Corren efter matchen om situationen så här.

- Han går in framför kassen och jag trycker till. Sen att han är 1.50 lång och jag lite större kan inte jag rå för.

Matchen mellan Falun och Helsingborg var smågrinig mest hela tiden och i tredje perioden var det gruff i vart och vartannat byte. I mitten av tredje perioden fick Helsingborgs Linus Malmström en tuff tackling i ryggen av Johan Samuelsson så att han flög över sargen och blev liggandes ett tag. Han bandagerades runt knät och fick avbryta matchen. Efter matchen så sa Helsingborg att de skulle rapportera händelsen till videogranskning men har nu ångrat sig.

- Direkt efter match så är man ganska så irriterad och jag tyckte att det borde ha blivit minst en tvåa men det borde ha varit en två plus tvåa. Men efter att ha tittat på situationer tycker jag att det skulle ha landat i en 2+2 men det är ingen matchstraff 3 och då finns det ingen anledning att anmäla det, säger tränare Niklas Pålsson till Innebandymagazinet.

Malmström fick ju ledas av planen bandagerad, hur är det med honom idag?

- Jag vet inte riktigt, han ska undersökas idag. Han fick en rejäl smäll på knät så vi håller tummarna för att det inte är korsbandet som gått av. Det är svårt att försvara sig när man blir attackerad bakifrån på det där sättet.

Vad tycker du om nivån och stämningen mellan lagen så här långt i kvartsfinalserien?

- Falun vill ju fixa dubbelutvisningar hela tiden och det har de varit bra på i hela matchserien. Tyvärr har domarna fallit för det men igår stod de emot det och det gillade vi även om jag är förbannad på att de missade Samuelssons tackling och hans höga klubba när han gjorde 4-6. Men generellt sett var gårdagens match den bästa domarinsatsen då de är de domarparet som vågat stå på sig mest mot Falun. Även om det var klar fördel för Falun i allt så var detta ändå den bästa domarinsatsen hittills i slutspelet.

Upplever du att Falun särbehandlas av domarna under slutspelet?  

- Det är inte bara i slutspelet utan det är generellt så att Falun får mycket fördelar med sig av domarna. Det blir bara lite mer påtagligt nu när man möter varandra så ofta och tätt inpå. Jag tror att alla tränare och spelare som inte spelar i Falun eller Storvreta kan skriva under på att de två lagen särbehandlas.

 

   


TV: ”Du, jag tror fan att jag får sparken nu”

Tränaren Mickael Fredriksson talar ut om hur det gick till när han fick sparken från SSL-laget: ”Blev chockad” - vill se en förändring: ”Där ser jag ett jätteproblem i innebandy-Sverige”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: