MÅNDAGENS KVARTSFINALER (MATCH 3 BÄST AV 7)
Foto: Per Wiklund
Superligan

Helsingborgs magiska duo fixade segern

ANNONS

Helsingborg reducerade till 1-2 i matcher efter dagens 6-4 vinst mot Falun.

Helsingborg låg under med 0-2 i matcher mot Falun inför måndagens tredje kvartsfinalmöte i svårspelade Guide Arena. Det tillhör inte vanligheterna att Falun förlorar en slutspelsmatch i sin hemmaborg men idag var Helsingborg det bättre laget och de gav inte vika en tum ute på banan.

- Vi står upp och visar att vi kan spöa dem och det var viktigt. De trodde säkert att de skulle få en enkel 4-0-resa men vi kommer inte ge oss så lätt, säger Max Wahlgren efter matchen till Innbandymagazinet.

Tredje kvartsfinalen avgjordes i mittperioden då Helsingborg hade knutit skorna hårdast i periodpausen för man gick från 1-1 till 3-1 på två minuter och när skåningarna även fick in 4-1 var matchen i princip i hamn. Nyckeln till segern idag var en ruskig effektivitet. Förra mötet vann Helsingborg skotten med 27-17 men gjorde bara två mål. Idag förlorade man skotten med hela 15-41 men gjorde sex mål.

- Det säger sig självt att det inte går att vinna innebandymatcher om man bara gör två mål. Men det gäller bara att fortsätta skjuta. Ibland går bollen in och ibland inte. Det går inte att gräva ner sig och sluta skjuta för då kommer vi aldrig göra mål. Idag vågade vi mer och satsade verkligen på att gå framåt och det gav utdelning.

Bäst utdelning hade just Wahlgren och radarpartnern Linus Nordgren, faktum är att Wahlgren gjorde 3+1 och Nordgren gjorde 1+3 och de spelade fram till varandra mål. De båda har nu gjort 6 poäng vardera och ligger fyra och femma i slutspelets poängliga, en poäng bakom en topptrio från Kalmarsund.

- Det var på tiden att det lossnade för oss. Vi ska vara ledande och vi behöver göra mål för att vi ska vinna matcher så det var skönt att vi kunde leverera.

De två första mötena lagen emellan har inte riktigt visat upp någon slutspelsinnebandy men under dagens match small det på i varenda närkamp och i slutet var det småbråk i var och vartannat byte.  

- I början var det mycket strul och de fick med sig vartenda frislag och då var det jobbigt för oss att spela. Men vi stod upp bra idag och vi vek inte ner oss bara för att vi möter Falun.

Trots en smågrinig och emellanåt tuff match så blev det bara tre utvisningar i matchen och det borde definitivt blivit minst en till menar Wahlgren på. Han tänker då på en tuff tackling i mitten på tredje perioden som skickade Linus Malmström över sargen så att han blev liggandes i plågor i flera minuter och var tvungen att plåstras om och han kunde inte fullfölja matchen.  

- Det var verkligen en tuff tackling som borde varit en tvåa. Men han överlevde och jag hoppas att det inte var så allvarligt. Jag har inte hört hur det är med honom men han är säkert med i nästa match.

Hur firar ni segern på vägen hem i bussen?

- Vi ska käka om en stund och sedan blir det några timmar i bussen och vi landar väl hemma vid 05 06 tiden och då är det bara att gå på det igen.    


TV: ”Beklämmande att se 10-åringar springa på 40x20"

Elittränaren Mickael Fredrikssons uppmaning till ungdomslagstränare: ”Det ska vara den stora delen av träningen”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: