Foto: Lagan IBK
Allsvenskan södra

Lagans nyckelback fick precis det han sökte: "Jag har fått ta mycket ansvar"

ANNONS

Kasper Qvarfordt bytte SSL mot Allsvenskan inför säsongen - och blev en nyckelspelare direkt.

Idag avgörs tabellen i den södra allsvenskan. Lagan IBK ställs mot Lerum i en match om en kvalplats till SSL. Laget kommer dit efter en skön seger via förlängning mot tredjeplacerade Lindås. I matchen fick också backen Kasper Qvarfordt näta, efter en tyngre period enligt honom själv.

– Det känns faktisk helt okej, jag har ju varit helt under isen de senaste fem matcherna så det var skönt att kunna få sätta dit en balja. Sankell (Josef) hetsade lite med mig innan matchen och sa att han inte ens kunde minnas senaste gången jag gjorde mål så det var skönt att kunna få göra det nu då, säger Kasper Qvarfordt till Innebandymagazinet.

Varför har du haft en tyngre period då?

– Nej jag vet inte, jag var sjuk en vecka och lite så. Och så har man vart lite trött, nä jag vet faktiskt inte, det var bara en formsvacka tror jag. Men har sparat upp mig inför de sista viktigaste matcherna här nu så förhoppningsvis ett kval här sen också.

Backen som kom till Lagan från Växjö Vipers och SSL inför säsongen har fått stort förtroende från start.

– Jag tycker det har gått helt okej ändå, började väl säsongen ganska bra sen fick jag då som jag sa innan en formdipp för några matcher sen där jag varit helt iskall men innan dess tycker jag att det vart en godkänd säsong. Kul att få speltid och förtroende och sånt, så det har varit en rolig och lärorik säsong, säger Qvarfordt.

Men frågan om vad backen - som är fostrad i Vöikers och sedermera Vipers - ska göra nästa år kan han inte svara direkt på.

– Ouff, ingen aning. Jag har utgående kontrakt och det är lite klubbar som hört av sig från olika ställen så ingen aning. Jag kan absolut tänka mig att vara kvar men jag kan också tänka mig att flytta. Jag har inte tänkt alls mycket på nästa säsong, det är lite tidigt.

– Alltså visst, vi har kontakt och så men inte alls mycket utan de (Lagan) vet ju att jag trivs jäkligt bra i Lagan men samtidigt förstår ju dem att det är andra lag som hör av sig och är intresserade. Jag vet vad jag får utav Lagan och tror ju att det är ett bra alternativ men det finns andra alternativ också så det får man ta efter säsongen och se vad som är bäst för en, säger Kasper Qvarfordt.

Vad är det för alternativ som har målats upp då?

– Det är lite från SSL och sen är det både Allsvenskan Södra och Allsvenskan Norra och sen är det faktiskt ett lag i Schweiz som hört av sig också, så det är lite olika. 

Han erkänner att han är lite intresserad av en Schweizflytt:

– När jag fick det först så tänkte jag bara "nej, det kommer inte hända mig" (skratt) men sen när man tänker på det lite liksom... åka ner och bo i Schweiz och få boende där och kanske få med sig nån kompis så hade det varit ett äventyr även om det kanske inte är, ja vad ska man säga.... Det kanske inte är världens bästa innebandy där nere men det hade ju förmodligen varit jävligt kul att testa på och bo där nere och ha det gott, säger Qvarfordt. 

Men känner du att Allsvenskan är din nivå just nu eller tror du att SSL hade varit bättre?

– Bra fråga. Jag tror ju att om jag hade velat och gått inför det och gjort en rejäl försäsong så hade jag säkert kunnat spela SSL nästa år. Men jag vet inte, inför detta året tänkte jag att allsvenskan och Lagan hade varit jäkligt bra alternativ där jag skulle få en stor roll, och har fått det nu, att man får spela mycket, spela PP och få spela box play, det har utvecklat en liksom, jag har fått ta mycket ansvar och det hade jag kanske inte fått i ett SSL-lag, avslutar 20-åringen.



TV: Poddpanelen om att landslagslägret ställdes in - ”Stort frågetecken”

Rätt eller fel att SSL-klubbarna vägrade skicka spelare till landslagsläger?

Matchrapporter: Karlstad IBF klart för kval efter seger mot Lagan Lagan avgjorde i förlängningen mot Örebro Innebandy 4-1 mot Lagan gjorde Malmö FBC till segrare igen Lagan segrare hemma mot Lillån Fagerhult Habo kvalklart efter seger mot Lagan

Den här artikeln handlar om: