Fagerhult Habo vann mot Lagan
Montage
Matchrapport

Fagerhult Habo kvalklart efter seger mot Lagan

ANNONS

Efter en bra säsong i Allsvenskan södra herr är Fagerhult Habo nu klart för kval till Superligan. Det efter seger, 4-1 (1-1, 2-0, 1-0), på hemmaplan mot Lagan.

– Tycker vi gör en bra match med bra tålamod i spelet med boll vilket vi hade pratat om innan match att vi ville ha. Lagan är tighta i defensiven men vi maler ner de över 60 minuter. Kul att vara klara för kvalspel, det ser vi fram emot och ska jobba för att vara redo då med vårt bästa spel, kommenterade Fagerhult Habos tränare John Widlert.

Lagans tränare Christoffer Johansson tyckte till om matchen:

– Tycker vi gör en helt okej match och med lite tur kunde vi fått med en poäng hem. Vi har en hel del chanser till ytterligare mål men missade lite för mycket för att ge oss chansen att komma ikapp målmässigt. Defensivt är jag nöjd med insatsen.

Segern var Fagerhult Habos sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden var jämn. Lagan inledde bäst och tog ledningen genom Robin Bylander efter 6.05, men Fagerhult Habo kvitterade genom Robin Raske bara 40 sekunder senare. I andra perioden var Fagerhult Habo starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Robin Raske och William Strömfeldt. Laget punkterade matchen med ett 4-1-mål med 01.25 kvar att spela i tredje perioden genom Tobias Zälle framspelad av Jesper Ekström. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Fagerhult Habo stannar därmed på andra plats, och Lagan på nionde plats, i tabellen.

Lördag 26 februari spelar Fagerhult Habo borta mot Örebro Innebandy 14.00 och Lagan mot Lillån hemma 16.00 i Innebandyhallen.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: