Karlstad IBF vann mot Lagan

Karlstad IBF klart för kval efter seger mot Lagan

Efter seger, 4-3 (2-0, 1-1, 1-2), på hemmaplan mot Lagan står det klart att Karlstad IBF efter en bra säsong i Allsvenskan södra herr är klart för kval till Superligan.

Lagans tränare Christoffer Johansson tyckte så här om matchen:

– Vi är kvar i Allsvenskan och det är det viktiga idag!

Segern var Karlstad IBF:s femte på de senaste sex matcherna.

I början av matchen var Karlstad IBF starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Anton Vestlund och Simon Zetterling. Lagan reducerade dock till 2-1 genom Joseph Hovius tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Efter 12.25 gjorde Karlstad IBF 3-1 genom Ludvik Hansen. Lagan gjorde 3-2 genom Kasper Qvarfordt tidigt i tredje perioden.

Karlstad IBF tog ledningen med 4-2 genom Sebastian Degeryd efter 10.52.

Robin Karlsson reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Lagan.

Resultaten i sista omgången innebär att Karlstad IBF slutar på tredje plats och Lagan på nionde plats.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö