Allsvenskan norra

Uppländska jättetalangen gjorde sitt första allsvenska mål

ANNONS

Storvretaspelaren gjorde i helgen sitt första allsvenska mål för Hagunda.

17-årige Johannes Rönnmark är en av Upplands allra bästa talanger och han vann poängligan i Uppland under senaste distriktslags-SM. Normalt sett tillhör Rönnmark Storvreta men den här säsongen har han haft en dubbellicens med Hagunda i Allsvenskan.  

- Säsongen har varit väldigt annorlunda och svår mentalt. Veckorna har varit ovissa och man har varit tvungen att snabbt ladda om för att träna eller vara någon annan stans. Men när JAS-serien stängde ner och vi slutade träna med laget i Storvreta så körde jag helt med Hagunda. Jag trivs otroligt bra i laget men för mig personligen har det varit en tuff säsong om man ser på innebandyn. Jag har inte fått det att stämma eller släppa vilket har varit otroligt jobbigt och frustrerande, säger Rönnmark till Innebandymagazinet.

Men i helgen släppte det äntligen och Rönnmark gjorde sitt allra första mål och första poäng i Allsvenskan. En speciell milstolpe i karriären så klart men frågan är om inte lagkamraten och Hagundas fixstjärna Fredrik Holtz blev gladast efter målet.

- Det var otroligt skönt för mig personligen. Men det som gjorde mig gladast var ändå hur glada alla andra blev för min skull, hur de firade och hoppade vid målet. Det var otroligt fint! Allt började med att Holtz visade en variant från hörnet när vi satt på sidan och sa att jag skulle båga in och skjuta. Kommer inte ihåg så mycket mer än att bollen gick i mål. (Kolla in målet i klippet ovan)

Redan i helgen är det dags för nästa match och där väntar nästjumbon Täby. Minst två poäng där så är en SSL-kvalplats säkrad.

- Vi ska vinna matchen och säkra en kvalplats, vi har lärt oss den hårda vägen den här säsongen att det inte går att vinna matcher när vi går in och gör allt halvdant så Täby ska likt alla andra lag vi senast mött få sota för våran svacka.

Får vi se mål nummer två från din klubba då?

- Det får vi se men om jag får chansen igen så kommer jag göra allt för att bidra på det sättet jag ska göra, vilket är att göra poäng. Känner att jag är på rätt väg att få det att släppa så jag har en bra känsla. 

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: