SSL-eftersnack
Foto: Albin Skur
Superligan

Falustjärnans svar på Brottmans sågning

ANNONS

Faluns tränare Thomas Brottman var inte nådig med sin kritik över vissa spelares insats mot Kalmarsund.

Falun förlorade gårdagens toppmatch mot Kalmarsund i sudden men trots att man hade lovat varandra att inte göra samma misstag som senast mot Pixbo var det precis det man gjorde.

Under hela säsongen har Falun haft problem med att komma i gång från start i matcherna och nu på slutet har det blivit väldigt påtagligt. För fyra matcher sedan låg man under med 1-5 mot Dalen, mot Pixbo tidigare i veckan låg man under med 0-6 och igår hamnade man i ett 1-5 underläge mot Kalmarsund.  

- Det har nog med inställningen att göra men jag vet inte riktigt varför det blir så. Det är något vi pratar om och vi säger inför matcherna att vi inte ska få den starten som vi fick matchen innan men tyvärr blir det så ändå av någon konstig anledning, säger Alexander Galante Carlström till Innebandymagazinet.

Varför blir det så?

- Jag vet inte varför men det känns som motståndarna får skapa lätta lägen medan vi får kriga mycket mer. Det är massa juniormisstag som vi håller på med vilket är konstigt med tanke på hur rutinerade vi är. Svårt att säga vad det beror på om det är något fel på uppvärmningen eller om det bara är fokuset som är dåligt. Vi får utvärdera det och vi kommer säkerligen snacka om det på dagens träning. Tur att jag inte är tränare så måste lista ut detta, skratt.

Om du fick vara tränare för en dag då, hur hade du löst detta?

- Jag tror det har blivit mycket psykologi bakom detta nu och det måste vi bryta. Antingen får vi gå ut med en väldigt hög press och jaga motståndarna lite så att vi inte hamnar i någon bekvämlighetsgrej. Eller så får vi backa hem och ligga tight och stänga ner alla ytor för motståndarna. Det är svårt att säga vad vi måste göra för att bryta detta, det är upp till tränarstaben att hitta något sätt men sedan är det upp till oss spelare att gå in i oss själva och hitta rätt fokus och pondus i början på matcherna.

Mot Dalen blev det storstryk men mot Pixbo vände man underläget till suddenseger på mindre än 15 minuter och igår vände man också på steken i tredje perioden och fick med sig en poäng. Även om Falun är mentalt starka i tredje perioden och kan hämta i kapp stora underlägen så håller det inte i längden menar Galante på.

- Det är klart att det är starkt att kunna komma tillbaka i matcherna men det funkar inte i längden när man möter så pass bra lag. Oavsett att vi lyckats hämta upp det nu i två matcher så kan vi inte fortsätta hålla på så här. Det säger sig självt att det inte kommer att funka i längden. Det är snart slutspel och då kan vi inte hålla på att släppa upp lagen som vi har gjort nu. Det är för dåligt.

Är du orolig för att ni inte kommer bryta denna trend till slutspelet?

- Det är jag definitivt inte orolig för. Vi brukar alltid hitta det där extra i matcher när det gäller något.

Vad har man för känslor i kroppen efter att gång på gång inleda svagt men sedan komma tillbaka och få med sig poäng. Är man förbannad för inledningen eller glad över avslutningen?

- Känslorna är bra när man hämtar hem det till slut om man vinner matchen såklart. Men igår förlorade vi ju på mitt misstag som gjorde att Kalmarsund kunde avgöra och då känns det ju så där. Klart det ger oss en självförtroende boost att kunna hämta tillbaka matcher men samtidigt är det poäng som vi tappar när vi håller på så här och för mig handlar innebandy om att vinna tre poäng och inte en eller två.  

 

Efter gårdagens förlust tappade man andraplatsen i tabellen till Kalmarsund som nu ligger en poäng före med två matcher mindre spelade. Så chansen att sluta tvåa fumlade man nog bort i inledningen av gårdagens match.  

- Det spelar ingen större roll att sluta tvåa eller trea i serien, det är väl hemmaplansfördelen i semin som påverkas. Men vi får ju möta samma motstånd så att komma två eller trea kvittar egentligen.

Efter gårdagens match sågade tränare Thomas Brottman spelarnas agerande och han var minst sagt irriterad när han pratade med Sportexpressenplay efter matchen.

- I den här matchen är det solklart att deras ledande spelare levererar medan våra inte gör det och det är där vi är just nu. Det finns spelare som har väldigt bra betalt i det här laget och jag vet inte ens om de var på planen idag. Det är för många som är passagerare nu, det håller inte och jag vet inte vad det är med dem. De känns som de springer omkring och tycker synd om sig själva men har feta utbetalningar på kontot, sa Brottman i Sportexpressens sändning. 

En sågning som Falustjärnan kan förstå och som han själv tar åt sig kritik för.

- Han syftar så klart på oss som är rutinerade och jag kan bara prata för mig själv. Jag har inte alls varit i form och det här är en av mina sämre säsonger på tio år så det gäller att jag hittar formen till slutspelet. Jag ska inte skylla ifrån mig men jag är en spelare som behöver energi och jag tycker att det är viktigt med publik. Jag älskar att spela inför mycket folk så jag vet inte om det är beror på det eller om det är något annat.

– Jag har inte haft något stäm varken i början på säsongen eller nu men ändå så ligger jag där uppe i skytteligan. Detta är en av mina sämre säsonger och det är väl det som Brottman är inne lite på. Vi tongivande spelare som ska levererar när det hettar till har väl inte gjort de tillräckligt ofta i år. Kanske låter spydigt när jag leder skytteligan men jag tycker inte själv att jag har hittat den där känslan och brinnet. Men förhoppningsvis kommer det fram nu när det blir slutspel och det börjar gälla lite mer.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: