Foto: Per Wiklund
Superligan

Så mår Rasmus Enström efter helgens otäcka kollision

ANNONS

Videogranskningsgruppen har tittat på händelsen och meddelat sin syn på kollisionen mellan Enström och Åkerlund.

Helgens match mellan IBK Dalen och IBF Falun fick ett trist slut för Faluns storstjärnan Rasmus Enström som fick Anton Åkerlunds armbåge i ansiktet och tuppade av en stund. Har var okontaktbar och pratade osammanhängande så ambulans tillkallades och han fick lämna arenan på en bår. Efter att ha blivit undersökt på Norrlands universitetssjukhus fick han dock följa med laget i bussen hem. 

Situationen blev rapporterad till videogranskningsgruppen som valde att inte anmäla händelsen till Juridiska Nämnden med motiveringen.

- IBK Dalen spelar längs sargen ner bollen i IBF Faluns försvarszon så att bollen hamnar bakom IBF Faluns mål. IBK Dalens nr 77, Anton Åkerlund och IBF Faluns nr 7, Rasmus Enström löper efter bollen. Åkerlund når bollen först med Enström tätt i ryggen. Åkerlund försöker med sin kropp täcka bollen från Enström varvid Åkerlunds armbåge träffar Enströms huvud och Enström faller i backen.

Åkerlund har under hela situationen båda sina händer på klubban samt försöker skydda bollen enbart med kroppen. Därav får det anses att Åkerlund agerat på ett sådant sätt för att minska risken för att en motspelare skadas samt att Åkerlund inte med en medveten rörelse agerat för att Enström skulle träffas av armbågen. Utifrån uppräknade omständigheter kan situationen inte bedömas som UM3 och därav ska den inte anmälas till JN. 

Imorgon möter Falun Fagerhult Habo och då kommer inte Enström finnas med på planen utan han är hemma och vilar och följer hjärntrappan under uppsikt av Faluns sjukgymnast Rikard Johansson.  

- Han får vila ett par dagar. Vi följer hjärntrappan. Sedan är det väldigt svårt att förutse något tidsperspektiv på det här. Det kan gå väldigt bra, men det kan också bli bakslag och då finns inget annat än att vila, säger  Johansson till Dalarnes Tidningar

Sjukgymnasten har dock positiva känslor efter att han pratat med Enström i måndags om hur han mår. 

-  Han mådde ganska bra. Han låg inte i ett mörkt rum med neddragna gardiner. Så det låter hoppfullt, men vi får se från dag till dag.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: