Dalen-Falun 10-4
Det ville sig inte idag för Falun. Alexander Galante Carlström gick poänglös och Rasmus Enström missade avslutningen efter en huvudskada.
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Galante Carlström självkritisk: "Förmodligen sämst på plan"

ANNONS

Falun åkte på andra raka förlusten när man föll borta mot Dalen med 10-4.

Efter en tung förlust mot rivalen Storvreta senast hoppades Falun på att studsa tillbaka mot Dalen under söndagen, men redan efter tre minuter såg det ut att bli svårt. Då ledde Dalen med 3-0 och vann första perioden med totalt 4-1. 

- Redan från minut ett i matchen kände man att Dalen kom ut otroligt starkt och satte sin press, medan vi hanterade den som resultatet visar. Otroligt jävla dåligt, med andra ord, säger Falun-stjärnan Alexander Galante Carlström till Innebandymagazinet efter matchen.

Efter 40 minuter stod ställningen 5-2 till hemmalaget, samma siffror vann man också tredje perioden med där man spikade slutresultatet till 10-4.

- De satte fast oss och kontrade sönder oss, när vi väl etablerade någon form av spel där uppe så gjorde vi något misstag som de kontrade på. Det var en riktigt dålig insats i laget och jag var förmodligen sämst på plan, så jag ska inte yttra mig så mycket om själva insatsen. Riktigt tråkigt att åka så här långt och göra sån extremt dålig prestation som vi gör. 

Går det att hitta en röd tråd i båda förlusterna mot Storvreta och nu Dalen, eller är det två helt olika matcher?

- Det är två helt olika matchbilder. Mot Storvreta var vi ändå där och vann närkamper och sånt, men i den här matchen vann vi ingenting. Jag tycker Dalen var starkare på exakt alla plan som det gick att vara starka på. Så det går inte att jämföra de matcherna överhuvudtaget. Idag var vi faktiskt inte med från minut ett, jag tror inte vi hade någon session av matchen där vi var bättre. Ett riktigt bottennapp.

Var det fel på inställningen idag?

- Nej, inställningen ska det egentligen inte vara något fel på. Dalen är ett bra innebandylag, det är inte så att man ska ”åka till Umeå och städa av Dalen”. Jag vet faktiskt inte vad det beror på, hade jag vetat det skulle jag ändrat det på uppvärmningen redan. Det såg lojt och segt ut, med sega ben och skallar. Sedan speglade det hela matchbilden, vi är inte där mentalt – det är mest det som spelade in idag. 

Innan Storvreta-matchen hade Falun tio raka segrar och den tröga starten på hösten var som bortblåst, men nu har man åkt på två raka förluster. Det var också efter förluster mot just Storvreta och Dalen som höstens dåliga period inleddes.

- Vi är ganska trygga i oss själva också. När det gick dåligt i början av serien var det mycket snack om att vi var så dåliga och inte kunde göra det eller det, men vi vet vad vi gjorde för fel. Det ska inte upprepas nästa match. Oavsett vad det står för namn på ryggen så lär du stämpla in och idag gjorde vi inte det. Man märkte det redan på uppvärmningen nästan, att vi inte var där. Så får det inte vara i ett lag som IBF Falun!

Matchen avbröts under en längre period efter att Rasmus Enström fått läkarvård efter en armbåge i huvudet. Han bars ut på ambulansbår och situationen såg riktigt otäck ut, men Galante Carlström ger lugnande besked.

- Han svimmade nästan av tror jag, han var vid medvetande men väldigt groggy. Han var svår att kommunicera med. Sen tog läkarna över det hela och han får komma hem idag!

På sin hemsida skriver Falun följande:

Rasmus kolliderade med en spelare i Dalen i början av den tredje perioden och blev liggandes okontaktbar i samband med kollisionen. Ambulans tillkallades och Rasmus togs till Norrlands universitetssjukhus men finns nu med på bussen hem till Falun igen. Rasmus mår efter omständigheterna bra och undanber medial kontakt de närmsta dagarna.


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: