Falun-Storvreta 4-6
Victor Andersson och hans Storvreta har gått segrandes mot Falun vid två tillfällen den här säsongen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Storvreta-veteranen: "Vi har ett mentalt övertag på Falun"

ANNONS

Victor Andersson om Giganternas Kamp 2.0 och om sin egna framtid.

Det var lätt att gå till jobbet som mellanstadielärare för Victor Andersson i morse, detta efter att ha slagit stora rivalen Falun dagen innan med 6-4. Han undervisar i svenska, engelska och i SO-ämnena och säger att en del av hans elever är insatta i hans innebandy, medan andra är helt ointressanta.

Hans Storvreta hade bra kontroll på matchen igår under stora delar, men han tycker själv det fanns mer att hämta.

- Det var ingen superbra prestation av oss men ändå starkt att vi vinner såpass komfortabelt som vi ändå gör. Det visar ändå på vilken bredd och spets vi har i laget. Oavsett vilka som står på andra sidan så behöver vi inte göra topptopp-prestationer vilket känns tryggt.

Förr snackades det alltid om Faluns stora, starka och tuffa backar – nu känns det nästan som det blivit omvända roller?

- Ja, framförallt igår. Där var det defensiven vi fick ordning på. Det var ett tag sedan vi gjorde en hel bra match defensivt, så det var skönt att vi inte släppte in massa skit igår som vi gjort tidigare matcher. Falun har en ganska så svag backuppsättning och de kan inte matcha våran. Deras backar har det kämpigt! Om vi kan gå plus i den fighten så kommer vi slå dem så ofta det bara går. 

Ni har vunnit båda matcherna mot Falun i år och besegrade dem även på försäsongen med 10-0. Börjar ni fått ett mentalt övertag på era rivaler nu?

- Ja, det tycker jag. Men det blir lite annorlunda nu. Skulle vi få möta dem i en final i en fight så räds jag inte det heller. I bäst av 7 ser jag inte något lag som ska kunna hota oss egentligen. Vi har skaffat oss ett mentalt övertag på Falun. Tidigare år har de slagit oss i serielunken men det är vi som har vunnit finalerna. Nu har det blivit lite omvänt, vi vinner i serielunken MEN vi ska även vara starka i finaler och slutspel som tidigare.

Du själv åkte på en 2+10:a i slutet för osportsligt uppträdande. Vad var det som hände där?

- Det var frustrationsbägaren som rann över. Jag blev förbannad för domarna var inte konsekventa genom hela matchen, det är alltid så där. Många i deras lag står och skriker på domarna, det gör även många hos oss, och sen så helt plötsligt så hittar man en 2+10:a för att man vill göra match av det, och synas och höras som domare. Det är svagt som domare att ta den men det var onödigt av mig att skrika. Jag hade laddat upp innan matchen och det var skönt att få känna lite känslor, det har man saknat den här säsongen. Så det var skönt att brinna av.

Man får ta de kickar som erbjuds den här säsongen eller?

- Ja, precis. Det har varigt jobbigt rent mentalt att motivera sig inför varje match i serielunken för mig i år. Igår jobbade jag extra mycket för att komma upp och försöka vara taggad, men jag blev kanske lite för het. 

Du sitter på ett utgående kontrakt med Storvreta och fyller 31 i sommar. Hur ser du på din egna framtid?

- Det är inte as-sexigt att hålla på och spela innebandy just nu utan publik, och åka upp till alla tomma hallar. Jag har svårt att gå igång på det. Det är min elfte säsong jag är inne på så jag får jobba ännu mer med mig själv för att hitta bitar för att motivera mig själv. Däremot tycker jag att Oskar (Lundin) och Mika (Kohonen) gjort det roligare i det vardagliga med träningarna, men man saknar publiken, hettan och den stämningen som man vill ha där för att det ska vara roligt. 

Jag har inte börjat prata med Storvreta och har inte tagit något beslut själv. Jag får avvakta och se vad som händer med pandemin och nästa säsong. 

Kommer du ta en paus eller rentav sluta om det blir en ny publikfri säsong?

- En paus kommer jag inte ta – då lägger jag av i så fall. Det är klart att det vore tråkigt att behöva avsluta i och med hur det är nu. Skulle det vara publikfritt ett år till så…äh, jag vet inte. Det är en lång resa fram till finalen och när man kommit dit med Storvreta så är det en match om året som räknas, och det är den man ska vinna. Gör man inte det känns allt bara skit, att det inte har varit värt det. En säsong i onödan. 

Du har varit en uppskattad spelare under många år och spelar fortfarande en viktig roll, men samtidigt gör klubben en generationsväxling och du är 30 år. Är du nervös för att du och de äldre spelarna ska bli ivägskickade nu?

- Nej, det är väldigt skönt! Jag har varit orolig tidigare år när man börjat fundera på hur man ska göra, men då har det inte funnits någon återväxt i föreningen. Men nu känns det bra när de plockar in yngre spelare, och det är många unga som varit med och sett och lärt av oss – vad det innebär att spela i Storvreta. Det känns tryggt den dagen jag väljer att lägga av!


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Den här artikeln handlar om: