Superligan dam
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Malmö närmar sig slutspel efter seger i nyckelmatchen

ANNONS

Storstjärnan: "Vi har kommit ner på jorden nu".

Efter en tung höst har Malmö fått upp ångan - och det rejält. Under lördagen kom fjärde raka matchen med poäng när Nacka Wallenstam slogs tillbaka hemma i Baltiska Hallen i Malmö. Och som så många gånger förr skrev lagkaptenen och storstjärnan, Ellen Rasmussen, in sig i målprotokollet. 

– Vi har ett helt annat stäm nu och har fått ihop tre femmor som verkligen fungerar. Därför vinner vi idag, säger 24-åringen till Innebandymagzinet efter segern, och framhåller laginsatsen.

– Nyckeln är att vi kan rulla på tre femmor nu där alla verkligen gör jobbet. Då är vi jobbiga att möta. Dessutom gör Tiltu (Siltanen) i målet en fin insats i dag igen vilket är kul. Det är hon värd. 

Hon fortsätter: 

– Dessutom får vi en väldigt bra start - och det har varit nyckeln i många av våra segrar. Tidigare kändes det som att vi stod och sov i matcherna och då blev det ofta svårt att få med oss poäng. 

Nu är ni på allvar med i kampen om slutspelsplatserna - är det målsättningen? 

– Vi har bra koll på hur det ser ut i tabellen och siktar naturligtvis på att ta oss dit. Inför säsongen pratade vi om att vara topp fyra i tabellen, men runt jul kom vi gemensamt fram till att sänka målsättningen och först och främst klara kontraktet. Efter det har det lossnat och vi känns inte lika pressade längre. Vi har kommit ner på jorden och insett att det är dags att börja jobba som ett lag för att vi ska vinna, säger storstjärnan till sist. 



TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: