Foto: Per Wiklund
Superligan

Glada #ibsilly-nyheter för Falun

ANNONS

Sportchefen: "en tvåvägscenter som för mig är kung av mittens rike"

Förra veckan skrev Falun ett nytt fyraårskontrakt med sin sportchef. Rickard Hedlund har varit föreningen trogen i 22 års tid som spelare, tränare och sportchef. Hedlund valde bort drömjobbet som assisterande förbundskapten till fördel för att fortsätta som sportchef. Något som Hedlund lovade vid nysajningen var att han skulle bygga upp det bästa laget som IBF Falun ställt på en innebandyplan.

- De kommande åren kommer vi att bygga ett lag som kan vara det bästa vi någonsin ställ på planen och det är många som vill vara med på den resan känner jag så framtiden känns minst sagt intressant.

Sedan dess har Hedlund börjat att leverera nyheter på löpande band för att visa att han menar allvar med sitt uttalande. Först skrev lagets bästa poänggörare genom tiderna, Alexander Galante Carlström på ett nytt tvåårskontrakt, sedan följde framtidens Galante Victor Wettergren upp med att skriva på för två nya år. Idag blev det också klart att Johan Samuelsson blir kvar i två år till.  

- Johan är en tvåvägscenter som för mig är kung av mittens rike. Han är fantastisk när han få ligga centralt och norpa bollar av motståndarna för att gå på kontring, i det är han absolut bäst i klassen enligt mig. Han är komplett som spelare med ett bra driv och jag hoppas och tror att han får kröna sin karriär med att få stå där i en final och titulera sig som svensk mästare med IBF Falun, säger Hedlund i ett pressmeddelande.

Samuelsson om förlängningen: 

- För mig och familjen har det hela tiden varit en självklarhet att stanna här i Falun. Jag trivs jättebra i föreningen och ända från att Filip Nordkvist tog första kontakten för fyra år sedan till att man kommer in på kansliet och träffar Ewa så har jag blivit väl omhändertagen och det är något jag värderar högt som spelare.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: