Galante Carlström har gjort 32 poäng på 13 matcher den här säsongen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Klart: Alexander Galante Carlström stannar i Falun

ANNONS

Världsstjärnan blir klubben trogen: "IBF Falun betyder allt för mig"

Efter många turer fram och tillbaka, där Alexander Galante Carlströms framtid faktiskt varit osäker, står det nu klart att han förlänger sitt kontrakt med Falun med ytterligare två år.

– Med tanke på att jag har familj och att vi tris väldigt bra i Falun så har min tanke hela tiden varit att förlänga mitt avtal med föreningen men det är alltid två sidor som skall komma överens om ett avtal, säger han i ett pressmeddelande från Falun.

- Vi har suttit ner ett par tillfällen och pratat om framtiden och vi har kommit fram till en lösning som vi båda är nöjda över så det känns väldigt kul att ha kontraktet klart för de kommande två säsongerna så jag kan lägga all fokus på att slutföra den här säsongen så bra som möjligt.

Sportchefen Richard Hedlund om det förlängda avtalet:

- Det är jätteviktigt för oss att vi får med Alexander i våra två kommande år. Han är världens bästa målskytt och jag tror att han snart kommer att sudda ut Mika Kohonens poängrekord om han fortsätter leverera som han gjort. Han saknar motstycke i svensk innebandy när det handlar om att göra mål och när han gör sina mål vinner vi oftast våra matcher så jag är väldigt glad att han tillhör oss även i framtiden.

Falun har samtidigt fortfarande några viktiga nyckelpjäser som sitter på utgående kontrakt, däribland Galantes radarpartner Rasmus Enström samt Victor Wettergren.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: