SSL Herr
Foto: Per Wiklund
Superligan

Skottkungen Wettergren har bestämt sin framtid

ANNONS

Den förre detta RIG-stjärnan Victor Wettergren sitter på ett utgående kontrakt och nu har han skrivit på ett nytt.

Victor Wettergren blev nyligen uttagen av de nya förbundskaptenerna ”Brolldén” när de släppte sin lista på 41 spelare som var landslagsaktuella. 20-åringen sitter på ett utgående kontrakt med Falun men nu har ”lill-Galante” precis som ”Stor-Galante” skrivit på ett nytt tvåårsavtal med dalaklubben.   

- Victor är en jätteviktig pusselbit för oss i den generationsväxling som vi genomgår. Han är verkligen en av ”the next generation-spelarna” som vi är noga med i Falun att de fortsätter utvecklas hos oss och går vår väg, säger sportchef Rickard Hedlund i ett pressmeddelande och fortsätter:  

- Jag tror jättemycket på Victor och han har gjort sina första två hundår hos oss nu. Två år med hård konkurrens på hans position men han väljer att stanna kvar och kämpa vilket för mig är ett kvitto på att han har rätt mentalitet och driv för att bli bäst. Många viker ner sig i konkurrensen och väljer andra spår men Victor är klok och förstår att det är i Falun han kan utvecklas till att bli en av världens bästa innebandyspelare och vinna de titlarna han vill vinna.   

Under sina en och en halv säsong i Falun har den tidigare RIG-stjärnan gjort 41 poäng där 31 av dem har varit mål.

- Han är en komplett ytterforward som har storleken, drivet i steget och är utrustad med ett fint spelsinne i kombination med ett av SSL:s hårdaste skott. Han är blott bara 20 år gammal men känns redan internationell i sitt spel och besitter en fin fysik ute på banan. 

Victor Wettergrens tankar om… sitt nya avtal:

- Det känns riktigt bra att stanna i Falun de kommande två säsongerna och jag tror väldigt mycket på Nicklas Hedstål som kommer in efter Brottman. Helheten känns väldigt bra och utvecklande för mig och nu kan jag lägga funderingarna om framtiden bakom mig. Nu är det bara att köra på och lägga all energi på att utvecklas som innebandyspelare.

…sin första tid i Falun:

-Första säsongen var bra och det kändes som att jag hade ett bra ”flow” hela tiden egentligen. Andra säsongen var det lite mer trevande med det jag vill åstadkomma på planen rent poängmässigt men jag tycker att jag börjar hitta tillbaka en aning och hoppas den utvecklingen fortsätter framöver. I övrigt trivs jag jättebra här i Falun så framtiden känns ljus och positiv med det nya kontraktet med föreningen.  

 

…sin egen säsong så här långt:

Det finns definitivt mer poäng att hämta från mig men jag känner att jag har utvecklats på andra saker i spelet som i försvarsspelet och den mentala delen. Innebandy är så mycket mer än att bara göra poäng och skall man bli riktigt bra så måste man jobba på alla delar i spelet och med teorin vilket jag tycker att jag gjort. 

  

…uttagning till Brolldéns lista: 

Det är ett intressant koncept med bruttotruppen och naturligtvis jättekul att man är med så långt i deras planer för framtiden. Det är ett fint kvitto på att man utvecklas och gör det jag skall och att de ser på mig som landslagsspelare i framtiden. Att få dra på sig en landslagströja och att få spela slutspel, först i ett utsålt Guide Arena med IBF Falun och en final i Globen, är sånt man drömt om sedan man var liten när man stod på skottplatan och faktiskt så känns det som att man är på rätt väg för att förverkliga just de drömmarna.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: