Faluns nya tränare
Hallén har vunnit tre SM-guld med Falun – kommer Hedstål lyckas med samma bedrift?
Foto: Per Wiklund
Superligan

Guldhjälten hyllar Faluns tränarval: "Kommer passa bra"

ANNONS

Alexander Hallén har tidigare spelat för Falun. Nu återfinns han i schweiziska Zug där han tränas av Nicklas Hedstål – ny tränare i just Falun nästa säsong.

Alexander Hallén, ursprungligen från Gävle, representerade Falun mellan 2014-2020 och vann tre SM-guld med klubben. Inför årets säsong bar flyttlasset vidare till Schweiz och spel i Zug – som leds av just Faluns kommande tränare, Nicklas Hedstål.

Hedstål ledde bland annat Zug till klubbens första titel förra säsongen när man tog hem schweiziska cupen. Ligan är förnärvarande pausad på grund av pandemin – när senaste matchen spelades befann sig Zug på en sjundeplats i tabellen. För Halléns inleddes utlandsäventyret på strålande sätt då han leder poängligan i serien.

Men nu får den schweiziska klubben alltså söka efter en ny huvudtränare till kommande säsong.

- Såklart så är jag glad för Nicklas skull. Han har gjort det bra i Zug och det ska bli spännande vad han kan åstadkomma i Falun. Tråkigt för oss i Zug att tappa honom, säger Hallén till Innebandymagazinet.

- Nicklas är en seriös tränare med bra innebandykunnande. Han vill spela en fartfylld innebandy och han är mycket bra på att ta hand om sina spelare, både på och utanför planen.

Hallén tror också att Hedstål kommer passa väl in i Falun som klubb.

- Nicklas är en utåtriktad person som har lätt att få kemi med spelare och tränare så jag tror att han kommer passa bra in i IBF Falun, säger han.

Du själv hade en framgångsrik tid i Falun och snart flyttar din nuvarande tränare dit. Du är inte sugen på att haka på och flytta ”hem” till de regerande mästarna?

- Som det ser ut nu så trivs jag bra här i Zug och har väl inga direkta planer på att komma ”hem”. Men man vet aldrig vad som händer i framtiden.


TV: Säsongens snyggaste mål i Allsvenskan

Avgör i sudden death: ”Det där är ett urtjusigt mål”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: