Kjelle Svensson
Allsvenskan norra

Glödhete Madani hyllar parhästen: "Kommer gå riktigt långt"

ANNONS

Sam Madanis målskytte har lyft Bele Barkarby till nya höjder

Om orden måltorka och bottenkänning kännetecknade Bele Barkarbys start på säsongen, har den senaste månaden kantats av betydligt roligare rubriker för Stockholmslaget som nu går på välförtjänt julvila efter två raka segrar. 

– Vi brukar vara lite trögstartade, så är det varje säsong. Nu har vi hittat rätt i femmorna och det märks, framförallt framåt, där vi äntligen har börjat sätta lite kassar. Nu har vi mött en del topplag i slutet och det passar oss bra. Vi gillar att överraska och när vi spelar utan press är vi jobbiga att möta för alla lag, säger Sam Madani till Innebandymagzinet. 

Madani, som under flera säsonger varit en av Bele Barkarbys absoluta nyckelspelare, har under de senaste omgångarna rusat i poängligan - och efter fyra poäng i fyra raka matcher har 27-åringen lagt beslag på förstaplatsen i seriens poängliga. 

– Det är enkelt att göra poäng och spela bra när man har världens bästa Oscar Kristensen vid sin sida. Han har verkligen exploderat nu på slutet och då är det bara haka på. 

Madani fortsätter: 

– Han var bra redan under förra säsongen, men nu får han en helt annan utdelning på det han gör. Han kommer gå riktigt långt i sin innebandykarriär, säger Madani om kedjekamraten Kristensen - som tillsammans med Djurgårdsspelaren, Patrik Schantz, skuggar Madani i poängligatoppen. 

Vad ska ni göra för att konservera formen under julledigheten? 

– Vi ska vila oss i form. När motståndarna är ute och springer beeptest kommer vi att stå vid julbordet. Det blir en tuff återstart för oss, det är jag säker på. 

Ni möter jumbon Strängnäs efter uppehållet - lägger du över favoritskapet på dem?  

– Det är inte bara uppehållet som ställer till det för oss. Vi har haft svårt för dem tidigare och trivs sämre mot lagen på den undre halvan när vi ska styra spelet. Om Adam Nilsson är tillbaka tror jag att det blir riktigt tufft, han brukar göra stor skillnad för dem. 

Ni ligger mitt emellan nedflyttning och SSL-kval - blickar ni främst uppåt eller nedåt? 

– Målet är som alltid att göra en bättre säsong än året innan och det siktar vi på den här säsongen också. Först och främst är målet att hålla sig kvar, vi bör nog ta ett par segrar till efter uppehållet innan vi kan börja snacka om SSL-kval. 

Matchrapporter: Sundsvall FBC tog hem segern efter förlängning mot Bele Barkarby Stark seger för Bele Barkarby i toppmatchen mot Nykvarn Ungdom Seger för Djurgården på hemmaplan mot Bele Barkarby Strängnäs klart för kval efter seger mot Bele Barkarby Salem får fortsätta jaga seger efter förlust mot Bele Barkarby

Den här artikeln handlar om: