SSL HERR
Foton: Per Wiklund
Superligan

Storvreta gick emot förbundet - vägrade spela matchen

ANNONS

"Vi tänker inte sätta våra spelaras hälsa, jul och familj på spel"

Igår fick damlaget Lund vända hem från Karlstad efter att SSL-matchen ställdes in sent på grund av coronafall och idag hände samma sak för Storvreta på herrsidan. Matchen skulle ha spelats 17:00 mot Dalen i Umeå Energi Arena och Uppsalalaget var uppe i Umeå efter en lång bussresa, men klev aldrig in i arenan. Detta på grund av ett sent bekräftat fall av covid-19 i Dalens trupp.

Från förbundets sida var det sagt att matchen ändå skulle spelas. Men Storvreta valde att åka hem.

– Det vi fick reda på igår kväll när Urban (Karlsson, klubbchef i Dalen) ringde var att de hade tre spelare som de hade plockat ur, varav en hade de gjort ett coronatest på. Sedan fick de ett svar idag på förmiddagen att det coronatestet var positivt. Det var det vi hörde, och då var vi redan på väg. Han lovade också att inga spelare som har känningar skulle finnas i arenan överhuvudtaget. Det vi pratade om då var att tre-fyra spelare hade haft symptom och var hemma av säkerhetsskäl, säger Storvretas sportsligt ansvarige Henrik Ededahl till Innebandymagazinet och fortsätter:

– När vi kommer upp till Umeå hör några av Dalens egna spelare av sig till spelare i Storvreta och säger att sju stycken är sjuka, ni ska inte komma hit. Då var vi redan nästan framme i Umeå och då blev diskussionen däruppe med förbundet om hur man gör. Då blev beslutet att vi inte tänker chansa, vi begärde en matchflytt.

– Det är jättetråkigt och inte den kortaste resan heller. Det är åtta-nio timmar för oss. Att sitta och åka fram och tillbaka för ingenting känns lite tråkigt. Men så är det, här måste säkerheten gå före. 

Vad kostar det er att resa till Umeå tur och retur?

– Med buss fram och tillbaka är det kanske 20 000 kronor. 20-25. 

För att skjuta upp en match i SSL gäller det enligt rådande protokoll att det ska vara minst tre konstaterade fall av covid-19 i A-truppen för att tävlingsutskottet ska ta upp ärendet till prövning.

– Vi ringde till tävlingsjouren på förbundet och fick svaret att matchen skulle spelas, att det finns protokoll att följa och att det är tre coronafall som gäller. När vi åkte imorse hade Dalen inget coronafall, det var några som hade känningar, därför satte vi oss och åkte. Men när vi kom upp så har de fått svar på testet. Efter det kändes det som att det bara handlade om pengar, att skulle vi ställa in matchen så var vi tvungna att ta våra egna kostnader. Det var egentligen aldrig någon diskussion från Dalens sida om det var vettigt att spela eller inte, utan det var väldigt viktigt att vi skulle ta kostnaderna. Men vi sa att vi tar våra kostnader. Vi tänker inte sätta våra spelaras hälsa, jul och familj på spel. 

– Så vi valde att åka hem, sedan får vi se vad det blir av det. Vi hoppas att vi får en beviljad matchflytt även om det bara var 30 minuter innan matchstart. Vi valde att inte gå in i arenan överhuvudtaget, spelarna fick sitta kvar i bussen under hela diskussionen som var däruppe. Det var bara Oscar Lundin (huvudtränaren) som var inne och pratade med Dalen och fick bekräftat att det var sju spelare det handlade om. 

Riskerar ni WO?

– Det vet jag inte. Vi ansökte om en matchflytt innan vi lämnade arenan. Men jag vet inte om den beviljas, det får vi se. Jag hoppas verkligen att de accepterar den, annars tycker jag att de gör ett konstigt val. 


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: