Foto: Per Wiklund
Superligan

14 skadade och sjuka spelare i Dalens SSL-trupp

ANNONS

Bekräftat coronafall sent inpå planerad matchstart.

På söndagseftermiddagen skulle Dalen ha mött Storvreta i Umeå Energi Arena. Men ett sent bekräftat coronafall på en av Dalens spelare, samtidigt som fler spelare i laget var sjuka, gjorde att Storvreta tog beslutet att åka hem. Detta trots att det går emot förbundets protokoll som säger att det ska vara minst tre konstaterade fall av covid-19 i truppen för att kunna skjuta upp en match.

– Det var lika bra att det inte blev någon match. Vi fick veta vid 11-12-tiden idag att vi hade fått ett fall. Och vi pratade med Storvreta sent igår kväll vid 23-tiden och berättade att vi hade några sjuka. Det var en som hade varit sjuk innan helgen som testade sig på fredagen kvart över tio på morgonen, säger Dalens klubbchef Urban Karlsson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– När vi ringde Storvreta så hade vi inget coronafall, vi ville bara informera om att vi hade en som vi väntade på testsvar på och vi hade någon till sjuk. Sedan fick vi två stycken till som hoppade av imorse, och sedan kom beskedet vid 11-12-tiden. Då ringde jag direkt till Storvreta och vi har diskuterat fram och tillbaka, och till slut blev det ingen match.

Totalt sex SSL-matcher har ställts in den här helgen på grund av coronafall, fyra på damsidan och två på herrsidan. 

– Vi i Dalen har varit väldigt tydliga med vad vi tycker, vi mailade förbundet och SSL innan serien drog igång om att vi inte tycker man ska starta om man bara får ta in 50 personer på matcherna. Sedan skulle det vara noll i publik och då skrev vi igen att vi tyckte man borde pausa. Då var vi fem lag i SSL som tyckte att det skulle pausas och då fortsätter man spela. Det är förbundet som får ta de besluten, vi har sagt vad vi tycker och varit tydliga med det. Det känns skönt mot våra spelare och ledare att vi varit tydliga hela vägen. 

Har det framför allt varit av ekonomiska skäl som ni haft den ståndpunkten?

– Det har varit både och. Vi tog styrelsebeslut på att nu tycker vi det är dags att pausa, med allt som är. Att det blivit över hela Sverige ännu mer och rubbet. Men en del i det hela tycker vi också är att om vi pausar så räcker pengarna längre till att betala allt än att vi ska åka runt och spela matcher inför noll publik. Allt hör ihop. Men vi följer de regler som är och jag tycker vi har gjort det vi kan.

– Det är nu på slutet som det har rasslat till, det har kommit många nu och är väl så över hela landet. Men jag är ingen expert, det är bara att följa vad folk säger att vi ska göra. Vi ringde till lokala smittskyddet i Umeå och kollade hur de såg på det, om de kunde ta beslutet att ställa in matchen, men de tog inga sådana beslut. 

Det är ingen hemlighet att Dalen har varit och fortfarande är kraftigt skadedrabbade. Med alla sjukdomsfall så var dagens trupp ännu tunnare. Skulle det ha blivit match idag så hade Dalen fått klara sig utan 14 (!) spelare. Sju skadade och sju stycken sjuka. Lösningen för att få ihop en matchtrupp var att låna upp några spelare från IBF Dalen.


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: