Foto: Per Wiklund
Superligan

Malmös tunga smäll - backen kan bli borta i flera månader

ANNONS

Berättar om situationen: "Mina tår hamnade under hela min kroppsvikt".

Malmö FBC imponerade stort i fjol - och inför den här säsongen var det många som trodde att skånelaget skulle kunna ta ytterligare kliv. Starten har dock inte blivit som laget hade tänkt sig och i helgen kom lagets sjunde nollpoängare efter 3-2 borta mot Falun. 

Och som om det inte vore nog med motgångar för skånskorna tvingades backen Josefine Keller lämna matchen med en skadad fot. En skada som efter en röntgenundersökning visade sig vara ett benbrott i foten. Nu väntar flera veckors vila för 24-åringen. 

– Jag kände direkt att det var illa. Man tycker inte om att ligga kvar på planen, men nu hade jag ingen chans att gå av själv, säger hon till Sydsvenska Dagbladet och berättar om situationen. 

– Jag trampade snett framåt med foten. Mina tår hamnade under hela min kroppsvikt. Jag fick en fraktur framme precis vid tårna, i fotryggen, säger Keller som räknar med att gå gipsad i fem veckor. 

För Malmö, som nu får klara sig utan Keller i åtminstone ett par månader, väntar Rönnby på hemmaplan till helgen. 

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: