Foto: Adam Troy
Superligan

Storvreta kallar upp tre juniorspelare - "Motiverande att träna med världsspelare överallt"

ANNONS

Spelarna kommer att vara en del av a-laget året ut.

Coronapandemin har satt stort avtryck på landets innebandyklubbar - och merparten har tvingats pausa sina verksamheter tills vidare. 

Svenska superligan rullar emellertid på som vanligt vilket har öppnat upp för spelare underifrån. För några veckor sedan berättade Falun Utvecklings tränare, Thomas Holmgren i en intervju med Innebandymazinet, att ett par-tre spelare från klubbens Herr1an-lag kontinuerligt tränar med Faluns a-lag under coronauppehållet. 

Nu meddelar Storvreta att man gör samma sak och kommer att låta herrjunior-trion: Axel Backström, Noah Tornberg och Matthias Störi träna med laget året ut. 

− Det är såklart väldigt kul att man har fått chansen att träna med världsspelare på alla positioner. Det gäller att man alltid är på 100 procent för annars blir man straffad, man lär sig saker hela tiden. Man märker att man måste göra allt lite snabbare, så det är bra att man ser vad det är man behöver jobba på! Det är motiverande att träna med världsspelare överallt, är du för långsam i huvudet så kommer de straffa dig direkt vilket är väldigt nyttigt, säger 17-årige Noah Tornberg till Storvretas hemsida. 

Utöver trion kommer Theodor Jonsson, tränare för såväl klubbens damlag som JAS-laget att finnas med på herrlagets träningar under resterande delen av året. 

− Jättekul att få bidra med det lilla jag kan i ett sådant bra lag. Mitt huvudfokus är juniorerna och även spelarna runt där så de ska få den tiden som behövs från staben. Därefter stöttar jag med det Oscar och Mika vill ha hjälp med. Jag lär mig mycket av Oscar och Mika i första hand på ett fantastiskt sätt både rent taktiskt men även rutinmässigt i olika moment. Även spelarna lär man sig mycket av, vad man faktiskt kan göra i olika lägen och moment över hela banan vilket jag tar med mig. När man är med dagligen och står på banan så inser man varför grabbarna har 6 SM-guld och inget annat lag har det.

Storvretas huvudtränare, Oscar Lundin, säger följande om lösningen: 

− I och med att herrjuniorernas verksamhet har pausats blev det ett bra läge för ett par av dem att träna med oss på heltid istället. Även kul och bra att Theodor är med för att dels hjälpa hans killar lite extra men också få befinna sig i vår miljö och vårt arbetssätt för att kunna föra det vidare nedåt. 




Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: