Thomas Holmgren vikarierade som tränare när Thomas Brottman låg hemma sjuk förra veckan.
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Holmgrens lösning för att spela färdigt Herr1an: "Enkelserie vore rimligt"

ANNONS

Thomas Holmgren gör sin första säsong i Falun Utvecklings bås i Herr1an.

Efter två år som ansvarig tränare för Faluns JAS-lag gör mångårige Falunbacken Thomas Holmgren sitt första år i som huvudtränare i klubbens Herr1an-lag. 

Och säsongsstarten har minst sagt varit lyckad för Holmgrens unga lag som leder Herr1an mellersta efter fem spelade matcher. 

– Jag är jättenöjd med lagets insats så här långt. På förhand var det en stor kostym att fylla eftersom att merparten gör sitt första år på den här nivån. 

Han fortsätter: 

– Spelarna har fattat grejen och har insett att det gäller att stämpla in varje dag för att lyckas. De är otroligt seriösa och träningsvilliga, säger Holmgren, som berättar om hur spelarna håller igång när serien är pausad. 

– Just nu följer grabbarna ett eget fyschema eftersom att vi inte får träna ihop inomhus. Det är det som gäller tills vi får nya besked att förhålla oss efter. 

Ni har en del unga spelare som tränar och spelar med a-laget - hur stor fördel är det för er? 

– Det är långtifrån alla som gör det, men det är några spelare som är uppe i den miljön, vilket är bra. 

Hur länge bör man vänta med att återuppta serien?  

– Just nu är det lika bra att vänta med att starta upp igen. Att trycka in några matcher innan jul och hoppas på att det är bättre då tror jag inte på. Utan att vara expert på ämnet känns mitten av januari som en rimlig tid att starta upp igen.  

– Det gäller att hitta en lösning för att kunna avsluta serien och blir tiden knapp tycker jag att enkelserie är en rimlig lösning, 


Matchrapporter: Målfest för IBF Falun U hemma mot Jönköping IBF Falun U föll mot RIG Umeå på hemmaplan IBF Falun U vann enkelt hemma mot Farsta IBF Falun U vann enkelt hemma mot Växjö Utv Delad pott för IBF Falun U och Linköping FBC

Den här artikeln handlar om: