Lördagens SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan

Stängs av i flera matcher efter domarknuffen - "Helt oacceptabelt"

ANNONS

Linus Nestorsson har fått sin dom från Juridiska Nämnden.

Det var i förra helgens Superligamatch mot Helsingborg som Pixboforwarden Linus Nestorsson knuffade till ena domaren efter en avblåsning. En situation som inte då ledde till någon bestraffning men i efterhand valde Svenska Innebandyförbundets Tävlingschef Magnus Nilsson att anmäla incidenten till Juridiska Nämnden med motiveringen:

- Vi anser det oacceptabelt att, oavsett kraft eller syfte, utsätta matchfunktionärer och domare för denna typ av fysisk kontakt.

Nu har Juridiska nämndens dom kommit och Nestorsson stängs av från och med den 27 november till och med den 20 december. Pixboforwarden kommer således att miss de tre kommande matcherna.  

- Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Vad som har framgått av den anmäldes yttrande föranleder ingen annan bedömning. Beteendet, att fysiskt kränka en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till avstängning. Vid straffmätningen har JN beaktat att knuffen inte är särskilt hård, vilket annars skulle ha motiverat en desto längre avstängning än i nu förevarande fall.

Läs hela domen här.
 

 

 


TV: Fullständigt magisk assist av Gabriel Kohonen

Snyggare passning än pappa Mika någonsin har gjort?

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: