Warberg-Malmö 5-6 sd
Superligan

Succécomeback för Malmös lånespelare

Malmö såg ut att förlora mot Warberg men då klev nyförvärvet Rebecca Mårtensson in i handlingen och räddade kvällen.

Tabellsexan Warberg tog under torsdagskvällen emot tabellelvan Malmö och värdarna var ofina nog att göra mål redan efter tio sekunder efter ett fantastiskt drömanfall där alla fem spelare rullade bollen på ett snöre fram till Cecilia Habib Westh som bara behövde rulla in den i öppet mål.

Förutom de drömmålet och ett par individuella prestationer av Malmös superstjärna Ellen Rasmussen var det inte mycket underhållning som de båda lagen bjöd på i första perioden. Glädjande för Malmö så var det deras tredjefemma som var bäst och levererade två mål och det var två spelare som nyligen kommit tillbaka från skada som utmärkte sig mest i den femman i Inka Lampinen och Johanna Ejdelind. Warbergs Alice Bengtsson stod för ett väldigt fint mål när hon pricksköt in 2-1 målet i krysset. 2-2 efter 20 minuters spel kändes väldigt talande för hur första perioden såg ut.

- Vi spelar faktiskt väldigt bra med bra fart på både fötterna och bollen. Vi har inlett bra helt klart. Vi har pratat om deras diagonalare och vi måste vara ännu hårdare mot dem än vad vi var nu. Vi ska fortsätta så som vi spela i första perioden kanske att vi ska skotta lite mer, sa Bengtsson till Sportexpressenplay i periodpausen.

Warberg gjorde precis det Bengtsson pratade om i pausen, man stängde ner Malmös diagonalare och man började att skjuta lite mer. Något som resulterade i två Warbergsmål och inte ett enda Malmömål i mittperioden.

Sandra Hawerman vände bort sin markering snyggt och bjöd på ett klassavslut i följande friläge och Camilla Halldén bjöd på ett mäktigt direktskott.

Efter de två målen tog Malmö över spelet lite men Warbergs försvarsspel hade inga större problem att reda ut Malmös anfallsspel. Ett nyckelögonblick var i mitten av andra perioden då Andrea Gämperli hade öppet mål men Hanna Svensson gjorde en kanonräddning.

- Vi sätter inte pressen som vi ska och vi och vi skjuter inte på de lägena vi får utan vi skjuter i täck. Försvaret sitter inte tyvärr och våra spelvändningar sitter heller inte som de ska. De funkar emellanåt men vi kan mycket bättre. Så vi måste skjuta i rätt läge och sätta pressen i tredje, sa en frustrerad Maja Mikaelsson till Sportexpressenplay i periodpausen.

I början av tredje perioden utökade Warberg ledningen till 5-2 efter att bollen lekt flipperkula och till slut hamnat hos en helt fristående Sanna Olsson som bara behövde rulla in bollen i öppet mål. Malmö hade kastat om lite i sina formationer men fick ingen direkt utdelning av det men man får till en reducering i powerplay efter 9 minuters spel genom Ellen Rasmussen.

Malmö kastade efter det ihop sina tio bästa spelare för dagen och gick upp högre i sin press men Warberg stod emot bra. Det såg ut som om Warberg skulle ta tre stabila poäng men med en minut kvar plockade Malmö ut målvakten och nyförvärvet från Dam1an Rebecca Mårtensson, som varit bänkad större delen av tredje perioden gjorde både 4-5 och 5-5 inom loppet av 56 sekunder och fixade fram en förlängning.

Sudden bjöd på flera chanser åt båda håll och närmast var Malmös Madeleine Karlsson som hade ett skott i kryssribban. Förlängningen blev mållös och på straffar kunde Malmö sno med sig bonuspoängen hem.

-Vi gjorde en stabil insats hela matchen men vi tappar lite i slutet. De hade flyt hela vägen och jag tycker inte att vi gör det dåligt. De fick in två snabba när de plockade målvakten och det gav utdelning. Vi borde ha avgjort tidigare men vi fick inte dit bollen och det studsa fel, summerade Sanna Olsson matchen.

Trots att Rebecca Mårtensson blev matchhjälte med sina två mål var hon inte så nöjd över sin insats i comebacken.

- Det var riktigt skönt och en oerhörd lättnad att få göra två mål. Men det var svårt att komma in i det när man spelat i Dam1an i några år. Tempot var högt och jag gjorde vad jag kunde och jag är sådär nöjd med min insats. Vi släppte till dem för mycket centralt och jag tycker att vi borde skjutet mycket mer än vad vi gjorde.

Matchfakta

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare