Warberg-Täby 9-6
Foto: AC Kårhag
Superligan

Warberg fortsatt urstarka i tredje perioden

ANNONS

Täby hade vunnit de fem senaste mötena inbördes men nu drog Warberg längsta strået.

Bara en enda gång har Warberg förlorat tredje perioden den här säsongen och det hade halländskorna med sig när man var i tvåmålsunderläge hemma mot Täby inför slutronden. En ny stark insats i slutperioden, som man vann med hela 7-2, resulterade i att man kunde vinna med 9-6.

– Det var en bra laginsats, det är en stor merit att ta tre poäng mot Täby. De börjar bäst i första perioden då vi är lite för mycket i försvarszonen. Men vi växer in i det minut för minut. De har 4-2 inför tredje perioden och där får vi en tuff start när de gör 5-2 direkt, men vi sa i omklädningsrummet inför tredje att tredje perioden är våra bästa perioder och att vi skulle ta ett mål i taget, säger forwarden Sandra Hawerman till Innebandymagazinet.

Vad är det som gör att ni är så starka i tredje perioden?

– Idag känns det som att vi har orken och det har inte dem. Uthållighet fysiskt, vi orkar springa och de orkar inte det. Det gynnar oss i matcherna att vi orkar spela ett högt tempo i 60 minuter.

Har ni tränat hårdare i år?

– Ja, vi hade en bra försäsong och lite nytt upplägg i år jämfört med de tidigare åren och det har gett resultat.

Warberg har aldrig startat så här bra i SSL, vad tror du om era chanser i serien?

– Ja, som sagt, vi har fått en väldigt bra start och det är bara att ta med oss det. Andrea (Envall) sa i en intervju hos er att vi ska lära oss att bli ett vinnande lag som förlorar ibland och så kommer det vara, men vi ska ta fler och fler vinster hela tiden. Med tanke på att det är tidigt på säsongen och vi inte har mött alla lag ännu så känns det jättebra.

Fem poäng (2+3) från din klubba, hur känns formen för egen del?

– Det känns bra, det är alltid roligt att bidra till laget. Idag var det framför allt roligt att min kollega på vänsterkanten, Alice Bengtsson, fick göra mål.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg

Den här artikeln handlar om: