Thea Löfborg sekunden innan hon gör ett av sina tre mål i senaste matchen.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

Revanschsuget RIG Umeå i kvällens allsvenska möte

ANNONS

Ikväll möter RIG Umeå laget som var det senaste att besegra dem.

Efter 3 raka trepoängare leder RIG Umeå den norra allsvenskan men det är jämnt i toppen och IBK Dalen är också obesegrade. Medan Dalen möter ett av bottenlagen denna omgång så har RIG betydligt tuffare motstånd ikväll mot Örnsköldsvik, som var ett av få lag som besegrade RIG förra säsongen.

- Det är alltid kul att möta Ö-vik då det är jämna och tuffa matcher, så jag är väldigt taggad på en rolig match, säger poängdrottningen Thea Löfborg till Innebandymagazinet.

När de båda lagen möttes senast så vann Ö-vik med 8-4 och det ska inte få upprepas igen utan nu har RIG gjort sin läxa.  

- Vi ska bara följa vår matchplan och fokusera på vårt eget spel så tror jag vi gör en bra match.

Löfborg går andra året på RIG och just nu leder hon den interna poängligan på 7 poäng. Det är ett poäng mindre än toppduon Hanna Kristoffersson, Övik och Victoria Ström, Dalen. 17-åringen har verkligen fått igång målskyttet från start och hon har redan gjort 6 mål vilket är ett mindre än vad hon gjorde på hela förra säsongen.

- Jag tror det är för att man känner sig tryggare i spelet nu, men även att man känner en lite större roll och vågar ta för sig lite mer.

Ja, du tillhör ju de lite mer rutinerad i laget denna säsong. Men vilka i ettan tycker du har vågat att ta för sig lite extra mycket inledningsvis?

- Jag tycker alla har kommit in bra i laget och gjort det jättebra, de ska bli kul att spela med dem i två år framöver.

Video: 3 ettor gör sina första mål i RIG-tröjan


Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: