I FOKUS: DANMARK
Internationellt

Danska giganterna favoriter till titeln 2021

ANNONS

Innebandymagazinet ser att trion Benløse FC, Frederikshavn Blackhawks och Hvidovre Attack FC gör upp om mästerskapet 2020/21 i Danmark. På damsidan finns det en klar favorit.

I Innebandymagazinets ”Danmarkspecial” har vi tagit hjälp av danska innebandyexperten Christian Sonne som driver sajten floorballportalen.dk för att reda ut vilka som är favoriter att bli mästare i Danmark 2020/21.

Totalt är det nio lag som gör upp om titeln. Lagen är precis som vanligt uppdelade i en öst och en väst-serie.

– Jag upplever det som en spännande säsong väntar. Benløse FC är både försvarande dansk mästare (2018/19) och pokalvinnare (2019/20). De har tappat stjärnspelaren Mathias Glass som var megaviktig för laget. De är verkligen ett stabilt och bra lag även denna säsong.

– Frederikshavn Blackhawks och Hvidovre Attack FC är de andra två lagen som kan vinna mästerskapet. Gemensamt för alla tre lagen är att de har stora trupper med god kvalité och har stjärnspelare som producerar poäng och samtidigt kan avgöra viktiga matcher, säger Christian Sonne till Innebandymagazinet.

Danmark: Select Herre Floorball Ligaen

Östra Elitserien

- Benløse FC

- Hvidovre Attack FC

- Rødovre FC

- Copenhagen FC

- Vanløse Floorball

Västra Elitserien

- Frederikshavn Blackhawks

- Sunds Seahawks

- Brønderslev Hot Shots FC

- Strandby Tornados

Danska damligan har lite annorlunda upplägg. Även de spelar i två serier men här har den östra serien slagits samman med division I sedan två år och därmed utökats till totalt 13 lag.

– På damsidan är Köpenhamnslaget Copenhagen FC storfavoriter. De har sju danska landslagsspelare och en polsk landslagsspelare. De vann östra serien förra säsongen med enbart vinster med målskillnaden 184-11 innan Covid-19 stoppade säsongen. De var i en klass för sig helt enkelt i seriespelet. Jag tror att Copenhagen får hårt motstånd först i semifinalen. Jag ser att de gör upp om titeln tillsammans med Frederikshavn Blackhawks eller Aab Floorball (pokalvinnare 19/20).

Damer: Select Kvinde Floorball Ligaen

Elitserien Östra

Copenhagen FC

Hvidovre Attack FC

Rødovre FC

Benløse FC

Hafnia FC

Jægerspris Underducks

Vanløse Floorball

Rungsted-Hørsholm FK

Herlev FC

Greve FC

Helsingør FT

Vallensbæk FF

Elitserien Västra

Aab Floorball

Frederikshavn Blackhawks

Århus FK

Herning Pirates


Vill du veta mer om dansk innebandy? klicka dig vidare till www.floorballportalen.dk

Den här artikeln handlar om: