Försäsong
Foto: Adam Troy

Storvretas nyförvärv ligger efter med träningen

ANNONS

En skada har hämmat Anton Birgersson från att träna för fullt under försäsongen.

24-årige Anton Birgersson hade en väldigt bra poängmässig säsong i Warberg och SSL. Med 13 mål och 25 assist slog han eget personligt SSL-rekord och hamnade på andra plats i den interna poängligan. Men efter 8 säsonger i Warberg så ska Birgersson prova lyckan i ett annat lag för första gången på seniornivå. Mesta mästarna Storvreta blev imponerad av rightforwardens framfart i SSL och Uppsalalaget nya tränare Oscar Lundin hade nog ett finger med i spelet också när Birgersson värvades till Storvreta. Lundin tränade han för ett par år sedan när han lyfte upp han till Warbergs SSL-lag.

Nu har 24-åringen lämnat Varberg och flyttat in i Uppsala och gjort sig hemmastadd i sin nya omgivning. Han är just nu mitt uppe i försäsongsträningen med Storvreta och han ligger redan efter i träningen men det beror inte på flytten.

- Ja jag fick en fraktur i det femte mellanfotsbenet i slutet av säsongen som har hindrat mig från att kunna träna på som vanligt. Så det känns väldigt bra att kunna börja träna igen nu.Just nu ligger fokus på att bygga upp kroppen och få tillbaka kondition så snabbt som möjligt efter min skada, säger Birgersson till Storvretas hemsida.

Video: Innebandymagazinet ringer upp: Anton Birgersson

Förra veckan blev det klart att Storvreta kommer möta sin eviga rival Falun hela tre gånger under försäsongen i giganternas kamp. Något som kommer bli Birgerssons första framträdande i Storvretatröjan.

− Ja det ska bli riktigt kul! Förväntningarna är att det ska bli tre riktigt hårda matcher med mycket kamp och såklart att vi vinner.