giganternas kamp
En uppsjö av landslagsspelare kommer göra upp under försäsongsmötena mellan Falun och Storvreta.
FOTO: Adam Troy

Giganterna möts under försäsongen – vid tre (!) tillfällen

ANNONS

Falun och Storvreta kommer möta varandra vid tre tillfällen under försäsongen, detta under parollen "Giganternas Kamp"

Rivaliteten mellan storklubbarna Falun och Storvreta är väldokumenterad. De har tillsammans tagit de elva senaste SM-gulden och har mötts under flera finaler. Det har varit ordkrig utanför planen och heta kamper på den. 

Nu kommer vi få bevittna ytterligare tre möten mellan lagen, detta innan säsongen ens har kommit igång. Den 10, 13 och 16 augusti ställs lagen mot varandra i träningsmatcher, möten som klubbarna tillsammans kallar för "Giganternas Kamp" i ett pressmeddelande.

- Kan man starta säsongen bättre än Storvreta IBK mot IBF Falun. Häftigt att få starta säsongen på bästa sätt, med de senaste årens två giganter i möten om tre matcher. Skall bli grymt att testa vårt nya lagbygge mot bästa möjliga motstånd. Om det blir med eller utan publik återstår att se oavsett kommer vi erbjuda alla att följa detta på webben, konstaterar Storvreta IBK:s tillförordnade ordförande Henrik Ededahl i pressmeddelandet och fortsätter:

- Häftigt att vi får till detta tillsammans med Falun och hoppas att vi kan bjuda publiken på grymma prestationer. Tycker vi har gjort en bättre silly än Falun i år och hoppas och tror att det kommer visa sig i resultaten. Hoppas att det blir tillåtet med publik, då ses vi i klacken och hejar fram vårt älskade Storvreta IBK.

Två av matcherna (den 10:e och 16:e augusti) kommer äga rum i Faluns hemmaborg Guide Arena, medan matchen den 13:e augusti spelas i Storvretas IFU Arena. I dagens läge hade det inte varit tillåtet med någon publik men klubbarna kommer starta biljettförsäljningen i augusti om Corona-restriktionerna lättats. Oavsett vad kommer matcherna att TV-sändas med svenska och eventuellt engelska kommentatorer på plattformen Solidsport.

Daniel Lindkvist, ordförande i Falun, om mötet:
- Det blev ju lite surr om SM-guldets vara eller icke-vara efter att säsongen som gick avslutades på det sättet den gjorde. Min uppfattning är att vi var Sveriges bästa innebandylag under säsongen som gick och det är även min uppfattning att vi kommer att ställa Sveriges bästa innebandylag på banan kommande säsong, även om jag såg att Henrik Ededahl tyckte att ingen trupp i SSL kunde matcha Storvretas, berättar IBF Faluns ordförande Daniel Lindkvist och fortsätter.

−  Detta blir ett startskott på en förhoppningsvis normal SSL-säsong där vi ser fram emot att få fira vårt andra raka SM-guld på plats i Globen, snarare än i ett konferensrum i Guide Arena. Jag tror att alla som sett och följt de här två lagen vet att det inte finns några ”vanliga träningsmatcher” mellan IBF Falun och Storvreta. Det här blir en häftig uppgörelse, lite av en slutpunkt på den gångna säsongen och en storslagen början på SSL-hösten!

Giganternas Kamp

Måndag 10 augusti 18:30 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Torsdag 13 augusti 18:30 Storvreta IBK vs IBF Falun, IFU Arena

Söndag 16 augusti 14:00 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Video: Höjdpunkter från Falun och Storvreta 2019/20