Sök
 
SSL-UTMÄRKELSER 2019/20
Foto: Per Wiklund
SSL Dam

Årets tränare: Mikael Jeppsson, Malmö FBC

Framröstad av tränarkollegorna i SSL efter Malmös succésäsong.

För 14:e gången i ordningen delar Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan ut utmärkelsen Årets tränare på damsidan. Årets pristagare är Mikael Jeppsson, Malmö FBC.

Motivering: Säsongens stora utropstecken i Svenska Superligan var utan tvekan Malmö, som efter att ha dansat kring slutspelsstrecket i fyra raka år nu tog ett stort kliv i utvecklingen. Skånelaget placerade sig i toppskiktet av tabellen under hela säsongen och slutade på femte plats. Mikael Jeppsson har starkt bidragit till att bygga upp en häftig vinnarkultur i laget och lyckades få ihop gruppen på ett fantastiskt sätt 2019/20.

Du har blivit utsedd till Årets tränare, hur känns det här?

En klassisk sportfråga du ställer där(skratt). Det känns ju jättebra. Det är såklart ett kvitto på att vi har gjort en bra säsong tänker jag, och det vet vi att vi har gjort. Sen är vi ganska många om det här och det är en ledarstab där vi, precis som laget klickade bra ihop under den här säsongen, så har vi i ledarstaben också klickat väldigt bra ihop och haft en bra ansvarsfördelning och bra upplägg och planering. Det är många som har tagit ett stort ansvar, säger Mikael Jeppsson till Innebandymagazinet. 

Vad betyder det för dig att få den här utmärkelsen?

Det är alltid kul att få utmärkelser, jag har väl inte tänkt så mycket på det men det är klart att det blir ett litet kvitto. Vi är många som lägger ner mycket tid och det är klart att det är alltid kul att bli lite uppmärksammad för det jobbet man lägger ner. Och det kostar ju på sig att vara tränare i SSL, det har man sett om inget annat den här säsongen som varit. Det är många som har försvunnit av olika anledningar. För mig så har det gått bra och så med laget men jag har haft en ganska tuff säsong också.

För tuff har säsongen varit för Jeppsson. Förutom att vara tränare för Malmö är han också klubbchef och berättar att det finns mycket att göra inom föreningen och att Malmö som förening expanderat något enormt under de senaste åren, men säsongen har inte enbart varit tuff på grund av de dubbla rollerna - Mikael Jeppsson har också dragits med stora gallstensbesvär under säsongens gång. För när rubrikerna i media ofta handlade om succén Malmö gjorde på planen med vinster, vinstsviter och ett fantastiskt spel så hade Jeppsson det tufft utanför planen när gallstensbesvären gjorde entré strax innan jul. 

Jag fick första anfallet dagen innan vi skulle möta Mora och låg och vred mig i plågor där hela natten och sov kanske bara en halvtimme innan jag stack till samlingen. Sen höll det där i sig, gallstensanfallen kom med jämna mellanrum. Jag fick något anfall på bussen till en bortamatch och det var inte så roligt det heller, det sliter lite extra.

När Innebandymagazinet pratar med Årets tränare så berättar han att han nyligen genomgått en operation för att ta bort gallblåsan. 

Det satt några rejäla klumpar i systemet så det var bra att få bort den där. Den var inflammerad också så jag har gått ned någon infektion i kroppen under hela säsongen. 

Det är inget som har märkts på resultaten men man har blivit några år äldre efter den här säsongen helt klart. Nu har jag dessutom legat i karantän i två veckor efter operationen, det har varit lite komplikationer med lite feber och eventuell Corona men jag är på väg att återhämta mig nu. 

Men ni gör en fantastisk säsong med Malmö där ni tar er till en femteplats, vad är det som gjort er så pass starka i år?

Jag har sagt det till många men det är en kombination av många olika saker. Det är klart att vi fick bra träff på våra nyförvärv och de har presterat jäkligt bra men sen tycker jag att våra befintliga spelare verkligen har lyft sig både som innebandyspelare men även ansvarsmässigt i gruppen och tagit stor plats där. Och det är en jättestor anledning till att vi också vuxit som spelare. 

Vi visste att det skulle bli en tuff säsong och vi visste inte riktigt vart vi stod. Sen var vi väl inte sådär jättelysande nere i Prag heller men vi fick ihop gruppen bra och sen är det många spelare, inte bara Ellen eller Josefin, som har lyft sig och blivit bättre innebandyspelare och även tagit stort ansvar i gruppen. Det är en stark bidragande faktor. Sen tycker jag också att vi har fått ganska bra träff i vår träning och sätt att träna, vi var i en väldigt bra fysisk form efter försäsongen vilket gjorde att vi kunde lyfta vårt spel lite grann. Sen tycker jag att vi har spelat med bra intensitet och med ett högre försvarsspel och jagat lite mer. 

Vi har jobbat stenhårt i laget och har en mentalitet som är lite svår att förklara men det sitter i väggarna här, lite vinnarkultur. Man är inte nöjd utan vill sträva framåt och vi har högt i tak i gruppen, hög kravsättning från spelare och även oss ledare och jag tror att det är en kombination av massor med grejor. Sen har vi bra förutsättningar i Malmö tycker jag, vi har bra träningsförutsättningar med tider och faciliteter och resor och allt sånt. Klubben satsar på att ge laget bra förutsättningar för att bedriva sin innebandy och det är rätt skönt att veta att klubben backar upp och att man inte behöver tänka på att åka med sju spelare till en bortamatch bara för att vi ska flyga, utan vi åker med full trupp och bor bra. Det kanske är en självklarhet för vissa men jag vet att det inte är en självklarhet för alla i SSL. 

Du har tidigare berättat att ni lägger väldigt lite vikt vid tabellen och vart i tabellen ni ligger, är det en nyckel till framgång tror du att ni bara fokuserar på nästa match och nästa träning?

Ja men både och. Det där är ett sätt vi har jobbat med ganska länge och det är inget bullshit utan vi jobbar inte så mycket med resultatmål utan vi sätter en hög vikt vid prestation och utveckling. Det är klart att vi är jättenöjda när vi vunnit en match men vi kan också titta på saker vi kan utveckla och bli bättre på även när vi vinner. Sen måste man vara ödmjuk, det är inte så att vi tar bort glädjen av att vinna matcher - vi älskar att vinna. Och det tycker jag att man ser också att laget blir glada när vi gör mål och vinner matcher. Nu har vi inte vunnit stort, men även när vi har några mål upp och gör mål så blir alla lika glada för det liksom. Men vi jobbar väldigt mycket mot prestationsmål och utvecklingsmål, både individuellt, i gruppen och i formationer. 

Tabellen, ja det är de frågorna man får mycket av media såklart men jag själv är så dålig på tabeller att jag ibland inte vetat vilken position vi har legat på när tidningarna har frågat. Men det är klart att jag vet att vi har vunnit matcher och jag vet att vi inte ligger i botten heller, men jag har inte så jätte hög koll på de andra resultaten alltid. Jag brukar säga att man kan inte påverka resultatet utan man kan bara påverka den egna delen, sen har man alltid en motståndare att förhålla sig till. Och SSL är såpass bra och vi är inte i en position där vi kan gå in och spela på 80% och tro att vi ska ta några trepoängare, då kommer vi förlora. Det gäller att vid varje varje matchtillfälle komma så högt upp i prestation som möjligt dels för att kunna vinna matchen såklart men också kunna utvecklas vidare. 

Men ni kommer från en fantastisk säsong och gör en stark sillysäsong. Om du måste prata lite tabell, hur långt kan det här bära nästa säsong?

(skratt) Målsättningen är alltid att utvecklingsmässigt bli bättre, sen vad det räcker till i en tabell... Det är klart att vi vill gå till slutspel och då gäller det att få en bra position inför ett slutspel också. De slutspel som vi har spelat så har vi inte haft så bra position, som när vi fick IKSU och åkte på tre raka. Sen är det klart att vi siktar på att bli bäst. Vi är nöjda och stolta över en femteplats den här säsongen men vi nöjer oss inte där, målet ligger längre fram men för att kunna nå dit måste vi bli bättre på många saker i spelet såklart. 

Tidigare vinnare

2018/19: Johan Ivarsson, Jönköpings IK

2017/18: Mikael Nilsson, Warberg IC

2016/17: Andreas Harnesk, IKSU

2015/16: Andreas Harnesk, IKSU

2014/15: Jonas Eliasson, Pixbo Wallenstam IBK

2013/14: Tom Iversjö, Endre IF

2012/13: Urban Karlsson, Dalen

2011/12: Roger Jonsson, KAIS Mora

2010/11: Joacim Bernvid, Pixbo Wallenstam IBK

2009/10: Andreas Wahman, Endre IF

2008/09: Andreas Lundmark, IBF Falun

2007/08: Curt Söderström, IKSU

2006/07: Örjan Lindberg, Rönnby IBK


Fotnot: Utmärkelsen Årets tränare delas årligen ut av Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan och utses i samarbete med huvudtränarna i SSL.

Du kanske även vill läsa: Plus Årets 120 bästa TRÄNARE i Sverige - från SSL till Herr3an och JAS Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten